Събота, 13 Юли 2024, 20:52

„Най-сериозният проблем в Софийска област е възстановяването на прекъснатото електроподаване“, заяви областният управител Юлиян Леков

26 Ноември 2023, 20:13
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2363 5


Областният управител Юлиян Леков информира Министерския съвет (МС) за ситуацията в Софийска област след обилните снеговалежи и обледяванията през изминалата нощ.

По-рано днес премиерът акад. Николай Денков свика извънредно съвещание в МС във връзка с тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области.

Юлиян Леков информира правителството, че най-сериозният проблем в Софийска област е възстановяването на прекъснатото електроподаване.

Снощи без ток останаха много населени места в общините Костенец, Драгоман, Правец, Ботевград, Самоков, Годеч, Сливница, Божурище, Костинброд, Долна баня, Елин Пелин и Своге. В много от тях електрозахранването продължава да не е възстановено.

От миналата нощ г-н Леков е в постоянна връзка с аварийните екипи и кметовете на съответните населени места като координира работата по отстраняване на повредите и затрудненията. "Заради обледяванията и мокрия сняг е прекъснат далекопроводът на Електро-системния оператор (ЕСО) между Етрополе и Ботевград, което създава риск за нормалното функциониране на болниците в двата града. От снощи двете здравни заведения работят на електрогенератори. Получих уверения от съответните екипи, че работят за максимално бързото отстраняване на тази авария", заяви г-н Леков.

По-голямата част от пътната инфраструктура в Софийска област е проходима при зимни условия. Директорът на Областното пътно управление инж. Румен Сачански е уверил Областния управител, че снегорините и останалата снегопочистваща техника на АПИ в региона е на терен и се грижи за гарантиране на безпрепятственото движение на моторните превозни средства при зимни условия.Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

 • 1.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • 2.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (3) (1)
  3. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 10:27

  За какви агрегати говори.В Ботевгрдската болница ток нямаше.Добре че нямаше някой на командно,беше умрял! Това че има агрегат неозначава че работи.

 • Отговори (8) (0)
  4. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 14:40

  Къде сте бе, кретени инфантилни!? Гуньо, Муньо..... Идиоти. 22 часа седим на тъмно и студено заради 40 см. сняг. Тъпаци! Едно време какви дълги и снежни зими имаше.... Дано да ни споходят. Ще ви се види тъжен и безкраен мандата, посерковци мръсни... Най-вече, на тебе, тъпанар Гунински......

 • Отговори (2) (0)
  5. добавен от: От с. Чеканец, община Драгоман, . Соф. област 12 Декември, 22:15

  Липсата на транспорт, инфраструктура, вода, лекари, аптеки, подащи сълбове-електрически,разбити пътища от булдозери,камиони,багери,извозващи всякакъв вид дървесина, с участието на общината...и т.н и т.н. . Липса на кадърни и чесни кметове. А, не такива, който се разписват само на ведомости за заплати, който не са заработили!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (131)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (32)
70% Complete
Всички са маскари. (59)
70% Complete