Неделя, 5 Май 2024, 07:59

"Ники Ротор Авиейшън" гост в предаването "На кафе" по Нова Телевизия

22 Юли 2013, 12:35
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 20400 13


Днес предаването „На кафе” излъчвано по Нова телевизия представи на своите зрители летателния апарат – автожир, създаден от  Николай Николов, собственик на  фирма „НИКИ” Правец.
Николай Николов и неговата дъщеря, Миглена Николова, представиха на водещата Гала автoжира,  който самият Николай Николов е създал от три леки материала: арамит, карбон и стъклен плат.
За да излети автожирът, му е нужна писта, за да може да се засили, сподели Николай Николов. Той поясни още, че с автожира се стига до морето за два часа и половина, а разходът на гориво е около 15 литра на час.  Без двигателя и роторните системи, автожирът тежи едва 13 кг. Дизайнът  и интериорът на летателния апарат са дело на дъщеря му, Меги.
„Най-важното в авиацията е безопасността. Този тип машина е най-безопасният летателен апарат създаван някога в света”, допълни още господин Николов, който е самоук в областта на авиацията.
Цената на един автожир е от порядъка на 50-60 хил. евро. Основната идея на Ники е да направи хобито си бизнес и да започне производство на подобен тип летателни апарати.
 

Източник: видео http://novatv.bg

Коментари (13)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Юли, 14:22

    Евала Ники, успехи на целия екип.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Юли, 14:44

    Клипчето май няма звук нещо??

  • Отговори (0) (3)
    3. добавен от: Анонимен 22 Юли, 16:09

    Тоя от хвърчила може да разбира, ама от друго... надали!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Юли, 16:21

    Страшни мацкииии

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Юли, 20:06

    Много Ви се радвам! Успех :D

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Кр. Цъклева 22 Юли, 21:45

    Поздравления, Ники! Ти си пример за това. как човек трябва упорито да си следва мечтите!

  • Отговори (0) (2)
    7. добавен от: Професионален авиационен инженер 23 Юли, 14:46

    Браво за ентусиазма, ама колкото и да се старае, за съжаление си остава Аматьор!!! Авиацията не е само хоби ... тя е реален, високотехнологичен и много скъп бизнес ... и се прави в съвкупност от летателни апарати, дейности по издаване на тонове документация по техническа експлоатация с цел поддържане на тяхната летателна годност и авиационна безопасност, както и много статистика и реални мерки за подобрения и модификации. За съжаление нивото на Ники в момента е равно на това, което съответства на 30-те години на миналия век ... а иска да прави авиационни "играчки" за настоящето. Да не говорим и за "неразвитата" законова база у нас, а и в света по принцип по отношение на автожирите (те са с доста нестабилни полетни показатели и ще е много трудно да декларират и поддържат зададени полетни траектории, което е основен принцип в аеро-навигацията и препъни-камък за масово внедряване)
    С две думи ... само гол ентусиазъм и хоби увлечение не са достатъчни за съвременната авиация ... аз имам повече от 20 години стаж в авиацията!

  • Отговори (3) (1)
    8. добавен от: запознат 23 Юли, 22:24

    Пак се започна едно философско писане.Уважаеми,когато стигнете НИКИ .тогава си пишете глупостите.Той е винаги с нови идеи,преследва целите си и ги постига,осигурил е за над 100 души работа.Много моля да не се изказвайте неподготвени.

  • Отговори (3) (0)
    9. добавен от: запознат 24 Юли, 10:14

    Наистина не се изказвайте неподготвени,защото никой няма да вложи толкова много средства,без нужната документация и разрешение за такъв вид бизнес.При него работи много добър екип от професионалисти в тази област.Не случайно негови колеги от конкоренцията търсят негови съвети и мнения за техни модели,защото той участва на много изложения по света.Ники,желая ти успех в трудния бизнес,който си си избрал!Не слушай завистниците!Тях винаги ще ги има!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Юли, 21:20

    N9 ти с кой се конОрираш? Нека се забавлява човека като му харесва, лошо няма, по света има много фирми които произвеждат подобни "летала" , има и такива с добри производственни практики, аз лично имах възможността да видя "как го правят" при НИКИ. Който иска да се вози на такъв сбиротак-кукурузник, аз лично не бих рискувал.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete