Петък, 19 Април 2024, 13:20

Николай Пеев: Винаги печелим със защита, но този път го направихме с нападение

14 Юни 2021, 11:28
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1524 1


16-годишните момчета на Балкан спечелиха в неделя Купата на Българска федерация по баскетбол като това бе трети пореден трофей за тима на Николай Пеев. В оспорван финалн в "Арена Ботевград" младите ботевградчани победиха Дунав Русе със 102-86 и завършиха без нито една загуба надпреварата. Наставникът на отбора Николай Пеев бе много доволен от представянето на момчетата като заяви, че отборът е спечелил този път с по-добра игра в нападение, отколкото в защита, както обикновено. Ето и цялото му изказване след финала:

 

 “Наистина успехът е ценен, защото беше доста трудно да го завоюваме. Момчетата ни, както и тези на Русе, Доростол и Троян също се бориха доста мъжки, за което ги поздравявам. Смятам, че изиграхме много хубави мачове, които наистина дават възможност на момчетата да напредват. 

 

Ние винаги печелим мачовете със защитата, но този път го направихме с нападение, което е малко необичайно за нас. Във всички мачове вкарахме средно по 100 точки, което показва много добра игра в нападение, но за съжаление в защита не играехме така, както искам. Именно там виждам големия потенциал и от тази гледна точка на Купата не съм много доволен от играта ни в защита.

 

Все пак оценявам представянето ни като много добро, имаше много оспорвани мачове. Не мога да кажа за ниво, но финалният беше наистина едно украшение с много добро ниво за българския баскетбол. Момчетата се развиват от такива турнири. На тази възраст имаме четири шампионски титли и три купи. Надявам се да станем шампиони и тази година. Знам, че ще е много трудно. Цялата идея е децата да се развиват и след година две или три да попълнят мъжкия отбор. Това са целите на нашия клуб и на мен като треньор. 

 

Основният проблем на нашия отбор е, че сме свикнали да играем много мачове. Всяка година играем по над 50, но тази година заради пандемията сме изиграли не повече от 20 мача. Оттам има голям проблем. Тренировъчният ни процес беше нарушен, имахме доста контузени и болни състезатели, но в крайна сметка се мобилизирахме и успяхме да спечелим Купата. Надявам се, пак казвам, да успеем да спечелим и шампионската титла. Мисля, че отборите на Балкан и Дунав са с разлика над другите отбори. Това е не само мое мнение, но и на други специалисти. Може би наистина това ще е финалът в Русе.”



Източник: balkan-basket.com

Ключови думи: БК Балкан , баскетбол , интервю , Николай Пеев

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete