Неделя, 28 Април 2024, 02:39

Нов заместник-кмет в Самоков

23 Март, 11:12
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 261 1


Кметът на Община Самоков, инженер Ангел Джоргов назначи инженер Петър Костов за заместник-кмет, който ще отговаря за устройството на територията и за подготовката и реализацията на проекти с европейско и общинско финансиране. "Сред основните отговорности на инж. Костов като мой заместник ще бъдат строителството и подобряването на инфраструктурата на територията на общината в услуга на всички нейни жители", заяви инж. Джоргов.

Според него, новият заместник-кмет е доказан експерт в сферата на строителството, пътната инфраструктура и финансите. Инженер Костов благодари за оказаното доверие на кмета Джоргов и изрази надежда, че бързо ще стане част от успешния ръководен екип на Община Самоков. "Професионалното ми верую е основано на разбирането, че именно екипната работа е ключова за успеха на всяка една институция или организация", сподели инж. Костов.

Той е завършил висше образование в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), специалност "Строителство на транспортни съоръжения". Инженер Костов е и магистър по "Публични финанси" от Университета за национално и световно стопанство. През 2018 г. завършва и магистратура по "Бизнес мениджмънт и планиране в строителството" във Висшето училище по застраховане и финанси.

Професионалният опит на инженер Петър Костов е в сферата на строителството. Още в началото на кариерата си той ръководи големи инфраструктурни проекти, както и изграждането на мащабни транспортни съоръжения, включително такива в рамките на разширението на метрото в София. В периода от 2018 г. до 2023 г. инж. Костов е част и от преподавателския състав във Факултета по транспортно строителство, пътища и транспортни съоръжения към УАСГ. През 2021 г. започва работа в Столична община като директор на дирекция "Строителство".


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete