Понеделник, 29 Април 2024, 05:19

Ново и българско - Ивайло Шопски създава Национално движение “Бащино огнище“

24 Август 2022, 15:17
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 909 5


Национално движение „Бащино огнище“ повежда борба, включително с влизане в политиката, да върне справедливостта в нашата държава. Това заяви лидерът на движението Ивайло Шопски на пресконференция в Националния пресклуб на БТА, на която беше обявено началото на политическия проект.

В Костинброд и Сливница Шопски е познат с различните си проекти: съвместно с Николай Борисов от Костинброд създадоха филм, песен и книга за войводата Стоян Мълчанков, работи и с певиците Бисера и Лидия; в Сливница пък заедно с Иван Йосифов създадохда редица песни за орк. "Шевица", освен това събра детски хор "Медени звънчета" и Орлин Горанов в общ проект.

Шопски посочи, че в рамките на следващите часове, може би до ден, предстои да се реши дали движението ще участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Имаме предложение от няколко политически сили да се явим като гражданско движение с тяхната регистрация, каза Шопски и уточни, че имат три покани от различни политически партии, а решението ще се вземе с висшегласие. Той коментира, че от една страна им се иска да направят една репетиция и "да си сверят часовника", от друга - може би не са съвсем готови. Няма да бъдем "патерица" на никого, заяви Шопски. 

Той посочи, че гражданското движение, което е базирано на родолюбивия проект Пътуващо читалище „Бащино огнище“, обединява хора с високо обществено доверие и с биография. "Ние искаме България да бъде европейски ориентирана. Много важно за нас е във външната политика да заявим, че няма място за емоции, няма място за страсти, любов и омраза. Политиката – това си е един чист бизнес. Ние трябва да сме в добри отношения с всички страни, включително и с Русия, за да можем да имаме добри търговски отношения и България да добрува", коментира Ивайло Шопски.

Лидерът на Национално движение „Бащино огнище“ каза, че най-вероятно в бъдеще ще регистрират партия, което ще им даде възможност да оперират самостоятелно. Местните избори естествено представляват интерес за нас, за да можем да влияем на процесите, възнамеряваме да издигнем наши съветници и кметове, допълни той.



Източник: БТА

Коментари (5)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete