Петък, 12 Юли 2024, 18:35

Ново назначение в общинската администрация на Самоков

30 Април, 19:22
(2) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 2776 11


От априлските дни Община Самоков има нов секретар - Венера Милова. Със своята дългогодишна експертиза в областта на администрацията и управлението, тя започва професионалния си път през 2009 г. в областната администрация на област София, като работи в дирекцията "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост".

През 2013 г. преминава към работа в Столичната община, където през годините заема различни позиции - от "главен експерт" и началник на отдел до директор на дирекция и накрая, през 2020 г., е назначена за секретар на Столична община.

Венера Милова е активен член на Асоциацията на секретарите на общини в Република България и член на Постоянната комисия по "Административно обслужване и общинска администрация" на Националното сдружение на общините в РБ.

Като член на Консултативния съвет и водеща страна по въвеждането на административното обслужване на глухи и сляпо-глухи лица в Столична община, тя е инициатор за сключването на споразумения за сътрудничество с над 80 общини за осигуряване на видео-жестов превод на българския жестов език от жестовите преводачи на Столична община.

Фокусът на работата й през годините е въвеждането на електронното управление чрез дигитализиране на административните процеси, процедури и услуги, както и въвеждането на различни канали за комуникация на администрацията с гражданите и бизнеса.

През лятото на 2016 г. тя ръководи първия в България на местно ниво Денонощен Контактен център на Столична община - информационна система за подаване на неспешни сигнали за отклонения в нормалните условия на градската среда, писма, жалби, предложения, заявления за достъп до информация и др. по телефон, чрез десктоп платформа и чрез мобилно приложение.

Венера Милова притежава магистърски степени по Управление на проекти, Публична администрация и Бизнес финанси, както и бакалавър по "Икономика и управление" от Международното висше бизнес училище. В момента завършва "Право" в Югозападен университет "Неофит Рилски".


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

 • 1.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (5) (1)
  2. добавен от: Анонимен 1 Май, 07:45

  Учище Ботевград дипломи на кубик

  • (2) (1)
   1. добавен от: Анонимен 1 Май, 14:20

   Ти дори там не си ходил. Гарантирано.

 • Отговори (0) (1)
  3. добавен от: Анонимен 1 Май, 10:40

  става!

 • Отговори (0) (1)
  4. добавен от: I6a 1 Май, 21:12

  Електронно управление - добре, висока топка.

 • Отговори (1) (1)
  5. добавен от: Йорданка Димитрова 1 Май, 22:37

  Поредното назначение в Община Самоков на външен човек. Явно кадрите на ГЕРБ от Столична община ще се прехвърлят на работа в Самоков за следващите четири години.

 • Отговори (3) (2)
  6. добавен от: Анонимен 2 Май, 04:50

  Венера Милоска, лепа жена, бравос.

 • Отговори (0) (1)
  7. добавен от: Анонимен 2 Май, 11:41

  Всички от Самоков вън. Идват Софиянци. Пък щели да привличат младите от града.

 • Отговори (0) (0)
  8. добавен от: Стоян Иванов 3 Май, 11:00

  Шуробаджанащина свърши,за това новите попълнения не им изнасят

 • Отговори (0) (1)
  9. добавен от: Евелина Ирибаджакова 3 Май, 13:43

  Защо господин кмета не се поинтересува кои самоковци работят и се развиват в други градове и не ги покани да се завърнат и възродят родния си град, вместо да довежда хора от София?

 • Отговори (0) (0)
  10. добавен от: Евелина Ирибаджакова 3 Май, 13:57

  Адмирации за смелостта да отстрани хора, които се бяха врастнали с постовете си и злоупотребяваха безогледно, но от новите назначения остава горчив привкус за това, че няма достатъчно образовани самоковци с експертиза в различни области.....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (127)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (31)
70% Complete
Всички са маскари. (57)
70% Complete