Петък, 29 Март 2024, 16:39

НПГ по КТС-Правец беше домакин на научната конференция „Дигиталната трансформация в образованието“

12 Юли 2022, 00:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2082 5


На 6 и 7 юли в НПГ по КТС-Правец се проведе двудневна практическа конференция на тема „Дигиталната трансформация в образованието“. Организатори на събитието са Техническият университет София, Регионалното управление на образованието София област и НПГ по КТС-Правец.

Конференцията беше открита от началникът на РУО Росица Иванова и зам.-министърът на образованието Мариета Георгиева. Директорът на НПГ по КТС г-н Сираков, приветства с добре дошли всички гости и участници в научната конференция. Специални гости бяха съветникът на министъра на образованието г-н Ивайло Старибратов, доц.д-р инж. Даниела Минковска - зам.декан на ФКСТ в ТУ-София, главният секретар на ТУ-София Н.Николов и научният ръководител на НПГ по КТС-Правец проф. д-р инж. Даниела Гоцева.

В конференцията взеха участие директори и учители от Софийска област. Те споделиха иновативни практики в образователния процес, успешно внедрени методи за дигитализация в образованието и работа с училищните STEM центрове.

Делчо Делчев от Националния STEM център представи STEM програмата, подходите и средствата за изграждане на качествена визуални STEM лаборатории. Той съобщи, че в страната ще бъдат открити общо 2240 STEM кабинета.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (9) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Юли, 16:45

    Обясни ли г-жа Р. Иванова как разби професионалното образование в Ботевград?

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Юли, 20:17

    Сираков е новия гробокопач и лапач

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Юли, 12:46

    Оооо, чиновничката от РУО е започнала зануляването на училищата в Правец...

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Юли, 14:48

    Интересно какво разбира от дигитализация тази дебелог??а другарка от РУО?
    Ако щете и 5 милиона дигитализации за измислите, няма ли я духовната връзка учител-ученик нищо няма да стане. Ако един учител отива да си върши работата без желание и не харесва дечурлигата, а ги намира за досадни пубери - ако ще най-големите постижения на техниката да има в ръцете си - децата усещат и отвръщат със същото. И е особено важно обратното - учителите, които дават крила на учениците си не се нуждаят от огромен брой допълнителни инстументи, за да събудят интереса на учениците. Не го разбраха и никога няма да го разберат тъпите чиновници в образованието, че ученето е духовна работа преди всичко.

  • Отговори (7) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Юли, 22:23

    Поредната безсмислена конференция, която няма да доведе до успехи в образованието. И участниците в нея го потвърждават. Просто, отчитане на дейност.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete