Понеделник, 29 Април 2024, 14:17

Областният управител обсъди възможности за сътрудничество с властите в испанската провинция Аликанте

18 Март, 10:23
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 621 2


Областният управител Юлиян Леков е завършил успешно посещението си в испанската провинция Аликанте, където беше част от българската делегация, организирана от Българския икономически форум и Научноизследователски парк Аликанте. В центъра на посещението бяха възможностите за сътрудничество между двата региона.

През последните дни г-н Леков проведе редица срещи с висши представители на властите в Аликанте, включително с губернатора на провинцията Антонио Перез и кмета на град Луис Баркала. В срещите си той представи възможностите за инвестиции в Софийска област, най-голямата общини област в България.

"Софийска област е един от най-бързо развиващите се икономически региони в страната", сподели г-н Леков по време на срещите. "Нашата област предлага благоприятно географско положение, разнообразни природни ресурси, както и висок професионален и образователен стандарт на населението. Също така, през последните години забелязахме увеличение на броя на жителите, които избират да се преместят и да живеят в нашата област, което допринася допълнително за развитието на региона."

В рамките на посещението си г-н Леков се срещна и с представители на Агенцията за местно развитие, както и посети Научноизследователския парк Аликанте, като разгледа възможности за бъдещи сътрудничества и обмен на опит между иновационните центрове на двете области.

След приключването на успешното посещение, очаква се да се подпишат споразумения за бъдещо сътрудничество между Софийска област и испанската провинция Аликанте, които биха допринесли за по-тесните икономически връзки между двата региона.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Март, 14:20

    И тоя е тръгнал на пътешествия...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Март, 09:00

    Свгенски циганин

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete