Събота, 20 Април 2024, 05:44

ОбС ще разгледа информация за готовността на Община Ботевград за работа при зимни условия

25 Октомври 2021, 12:38
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1219 0


На редовната сесия този четвъртък общинските съветници ще разгледат информация относно готовността на Община Ботевград за работа при зимни условия.

След среща на всички кметове в общината е изведена следната информация:

Подготовката за предстоящия зимен сезон е целогодишна и включва ремонтни дейности на урбанизираните територии на общината и общинската пътна мрежа, изграждане и ремонт на канализации, водопроводи, рационализиране и подобряване на енергийните системи в общинска собственост (детски градини, ясли, училища, културни институции).

През 2021 г. е извършено благоустрояване на междублокови пространства, ремонт на тротоарните пространства и създаване на паркоместа, изкърпване на уличната мрежа в общината, текущ ремонт на асфалтови покрития (по ул. "Захари Стоянов" - Ботевград, ул. "Дунав" - Трудовец), текущ ремонт на трошенокаменни настилки в Радотина, Рашково, Елов дол, Гурково и Боженица и укрепване на участък прилежащ към Стара река във вилна зона "Зелин". Предвижда се неизпълнената част от изброените дейности да приключи до 15 ноември.

За зимното поддържане на улиците в Ботевград, "Зелин", "Чеканица" и малките села отговаря ОП "БКС". За големите села са отговорни кметовете. Поддържането на отсечките от републиканската пътна мрежа (Е-79 и Е-83) ще се осъществява съвместно с Областно пътно управление.

Предстои процедура за избор на изпълнител за снегопочистването на общинската пътна мрежа. С избраната фирма ще бъде сключен договор. 

В момента текат ремонтни дейности и подмяна на водопровода по улици в Ботевград, Врачеш, Радотина, Скравена, Рашково, Литаково, Новачене и Трудовец. В списъка с дейности са включени и изграждане на канализация в Гурково, Новачене и Литаково, ремонт на отводнителните съоръжения по пътищата, текущ ремонт на резервоара в Боженица, ремонт на дренажните системи в Липница.

За нормална работа при зимни условия е извършен основен ремонт на сградата и преработка на отоплителната инсталация в ДГ "Зора - Новачене и ОУ "Св. св. Кирил  и Методий" - Трудовец, преустройство, пристройка и изграждане на нови сгради в ДГ "Иглика" - Ботевград и ДГ "Здравец" - Литаково. Извършена е частична преработка на газовата инсталация в ОУ "Васил Левски", ДГ "Иглика", "Звънче", "Синчец" - Ботевград и ДГ "Здравец" в Трудовец. Сред дейностите са включени и ремонт на вътрешните колектори в НЧ "Христо Ботев 1884", ремонт на църква "Св. св. Чудотворци Козма и Дамян" - Скравена, ремонт на ЦНСТДМУ "Д-р Иван Цветков", "Д-р Адриан Атанасов" и на Младежки дом. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete