Вторник, 4 Октомври 2022, 17:04

Община Ботевград призовава „Да изчистим България заедно“ на 17 септември

15 Септември, 10:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 637 7


През 2022 година Световният ден на почистването на планетата, в който за шеста поредна година ще се включи и България, ще се проведе на 17 септември.

Родната кампания „Да изчистим България заедно“ традиционно е една от най – активните в света и тази есен Община Ботевград отново се включва в нея. Изданието през 2022 година е под наслов „Подай ръка на природата“ и цели да пробуди личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, за бъдещето и възпитанието на децата.
Община Ботевград Ви приканва да станете част от доброволците и на 17 септември заедно да изчистим замърсените обществени площи по родните ни места. Организирайте своите близки и приятели в инициативна група по почистване, съберете отпадъците в чували и ги оставете на видно място. Община Ботевград ще има грижата те да бъдат натоварени и извозени, след като сигнализирате на тел. 0879 496144 до 16:00ч.

Ръководството и служителите на общината ще се заемат с почистването на силно замърсения пътен участък между Ботевград и Врачеш. Към момента състоянието му е такова, поради минаващия от там тежкотоварен трафик. С цел предотвратяване на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци Община Ботевград ще постави контейнери и табели, около местата, където се спира. Предвижда се и поставянето на камери за видеонаблюдение, както и глоби за нарушителите.

Нека да подадем ръка на природата и да изчистим България заедно на 17 септември, след което целогодишно да поддържаме постигнатото!Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

 • Отговори (4) (2)
  1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 11:27

  Не е ли просто парадоксално - от данъците на гражданите на общината (на тези, които си ги плащат, разбира се) се поддържа един солиден корпус от служители на ОП "БКС", но въпреки това в общината не може да се открие дори една чиста улица, за което пък хората се призовават да се включат в кампания за почистване, а тези хора, които ще се включат в нея, са именно тези, които не само че не цапат, но и са тези, от чийто джоб се показва квитанция за платени данъци. Идилия с червени нюанси.

 • Отговори (0) (1)
  2. добавен от: Анонимен 15 Септември, 13:00

  Така е в цялата страна с държавните сл

 • Отговори (4) (3)
  3. добавен от: Петко 15 Септември, 13:05

  Всички държавни служители са такива един вика изчисти си, друг хвани си крадеца, трети напиши си молбата и тн а ти се трети да бачкаш да им изкарваш заплатите.

 • Отговори (2) (2)
  4. добавен от: Анонимен 15 Септември, 13:43

  Този град,непочистен както трябва,няма почистване.За цяло лято веднъж не измиха улицата ни,сами си чистим,а и ние плащаме данъци.Поне да не бяха обещавали!

 • Отговори (3) (1)
  5. добавен от: Анонимен 15 Септември, 15:27

  Бяха казали с новото ръководство на БКС, че през ден ще се мият улиците,
  голяма сума пари беше предвидена затова, а какво стана, когато завали тогава ще се измеят улиците.

 • Отговори (4) (1)
  6. добавен от: Анонимен 15 Септември, 21:01

  Стига сте мрънкали вземайте кой метла,лопата и чувал и излизайте. Това трябва да правим всеки ден ако сме отговорни граждани и трябва да помагаме безвъзмездно на държавата.

  • 1.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (598)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1459)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (84)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (74)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (294)
70% Complete