Понеделник, 29 Април 2024, 18:23

Община Костенец с инициативи за подобряване на пътната инфраструктура и безопасността на движението

16 Март, 15:03
(0) (0)
Костенец - Новини
Прочетена: 136 0


Заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата към Община Костенец бе фокусирано върху важни мерки за гарантиране на безопасността в района и намаляване на пътния травматизъм. Една от ключовите теми на заседанието бе състоянието на републиканския път I-8 - Мирово - Костенец, за който бе подадена заявка за изкърпване с очакване на разрешение през следващата седмица.

Във връзка с това бяха разгледани и предложени мерки за подобряване на пътната инфраструктура, включително поставяне на хоризонтална маркировка, изграждане на неравности на основни пътища, видеонаблюдение и забрани за движение по определени улици. В съответствие с предложенията, се планира освежаване на пътната маркировка и поставяне на нови неравности и пешеходни пътеки на ключови места.

Специално за селата в общината бяха предложени иновативни мерки за подобряване на безопасността, включително нови неравности и пешеходни пътеки. За с. Пчелин се предвижда изграждане на изкуствена неравност, а за град Момин проход се планира поставяне на знакова сигнализация за забрана на паркиране и подмяна на съществуващата сигнализация.

Мерките за контрол на скоростта по пътищата, включително използването на камери, бяха оценени като ефективни от органите на МВР, които заявиха намерение да продължат да ги прилагат и в бъдеще. Всички инициативи за подобряване на безопасността на пътищата и сред селското население ще бъдат изпълнявани внимателно и последователно с цел подобряване на състоянието на пътната инфраструктура и намаляване на пътния риск.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete