Събота, 13 Юли 2024, 19:13

Община Костинброд вече има свое туристическо лого което отправя силно послание към всички жители и гости: Костинброд – “Кръстопът на история и бъдеще”

28 Септември 2023, 12:32
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 611 1


Идеята за разработване на туристически бранд на община Костинброд е заложена в разработената и одобрена Програма за развитие на туризма в Общината за периода 2020-2024 г.

Основната цел на проекта е да се представи по атрактивен и креативен начин многообразието от културни и природни дадености, да се стимулира развитието на местния бизнес и инвеститорския интерес! Да се насърчи съвместната работа между институции, местни общности и бизнес.

В периода 2020-2021г. е проведено цялостно предварително проучване сред населението. Още първите резултати от проучването показаха, че нагласите за развитие на туризма в община Костинброд са впечатляващо положителни.

45% от анкетираните смятат, че туризмът е една от перспективните посоки на развитие на региона.

Комбинацията на символите слънце и петел – безспорни фаворити, са символи, изконно свързани с историята на град Костинброд и региона.

Посланието „Кръстопът на история и бъдеще“ отразява напълно многообразието от малко известни културни и природни дадености, провокира любопитство, любознателност и приключенски дух в туристите, като стимулира интерес към изследване на тази дестинация. От важните римски пътища до настоящите и бъдещи модерни транспортни връзки, Костинброд е кръстопът на древна история и бъдещ прогрес!

Акцент в надписа е буквата “Т”, символно оприличена на оброчните кръстове, с каквито общината разполага в изобилие, показвайки приемственост и традиция.

Логото е стимул за развитие на разнообразни туристически продукти, което ще постави района на туристическата карта на България, ще привлече допълнителни ресурси и в крайна сметка ще бъде сериозен фактор за общото състояние на дестинацията.

След откриването на модерният информационен център на община Костинброд, пред общински съвет Костинброд и ръководството на община Костинброд експертите в областта Десислава Алексова и Вихра Огнянова представиха презентация с цялостната визия на бранда и неговото приложение!

В предходната седмица много от спирките на автобусния транспорт бяха брандирани с новото лого и послание. На различни места в общината са поставени, възстановени или ще бъдат поставени табели с новото лого!

Важно е да се подчертае, че новият бранд за разлика от официалния герб на общината ще може да бъде използван напълно свободно и безплатно от всички търговци, търговски обекти,предприятия, фабрики, фирми и организации, опериращи на територията на община Костинброд! Логото и посланието ще бъдат ЗАПАЗЕНАТА марка на община Костинброд!

Насърчаваме всички да го използват в своите бъдещи дейности!

Всеки който желае ще може да получи и файлове с цветовите варианти след запитване на официалната електронна поща на община Костинброд!

Костинброд е град с богато историческо минало, но също така се развива с изключителни темпове!

В последните години ясно се вижда и усеща цялостна визия за прогрес. Костинброд е кръстопът на история и бъдеще!

Източник: Община Костинброд

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Трайко 1 Октомври, 18:23

    И къде са тези културни, археологически и туристически забележителности в Костинброд?! Трайко и Тенев пак гепиха парата ,а баламите да си гледат новото лого!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (131)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (32)
70% Complete
Всички са маскари. (59)
70% Complete