Събота, 26 Октомври 2024, 02:46

Община Сливница подписа договор за дейности на Местна инициативна рибарска група

14 Октомври, 09:58
(0) (2)
Сливница - Новини
Прочетена: 515 1


Община Сливница подписа с Минстерство на земеделието и храните Договор № МДР-ИП-01-169/13.09.2024г. за изпълнение на проект за подготвителни дейности за създаване на Местна инициативна рибарска група Сливница, Костинброд, Брезник и разработване на стратегия за ВОМР за територията на трите общини. Проекта е по процедура за подбор на проектни предложения № BG14MFPR001-3.001 „Изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегиите за Водено от общностите местно развитие” от Програма за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027, финансирана от Европейския фонд за морско дело, рибарство и аквакултури.

Общата стойност на проекта е 20 389.00 лв. без ДДС и срок на изпълнение 3 месеца от датата на сключване на договора.

Проектното предложение е на местно партньорство с водещ партньор Община Сливница, което е за създаване на сдружение регистрирано по ЗЮЛНЦ на територията на общините Сливница, Костинброд и Брезник /МИРГ Сливница, Костинброд, Брезник/, разработване и приемане на стратегия за ВОМР. Проектното предложение включва информиране на местната общност, чрез провеждане на информационни срещи, публикации в местни и регионални печатни и електронни медии, изготвяне и разпространение на информационни материали. Проучване на потребностите на територията и извършване на социално-икономически анализ, на база на които се индентифицират заинтересованите лица, уязвимите групи, силните и слабите страни на територията и начините на въздействие. По време на изпълнение на проекта ще се проведат обучения на местните лидери и заинтересовани лица. Ще бъде създадена електронна страница на проекта, която по-късно ще стане електронна страница на МИРГ Сливница, Костинброд, Брезник. Ще бъде разработен вариант на стратегия за ВОМР, която чрез широко обществено обсъждане ще се приеме от учредителното общо събрание на новото сдружение.

Целите на проектното предложение са:

– Подпомагане на процеса по създаване на Местна инициативна рибарска група Сливница, Костинброд, Брезник;

– Изграждане на капацитет за функциониране на МИРГ Сливница, Костинброд, Брезник;

– Подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегия за Водено от общностите местно развитие;

– Насърчаване на включването на местното население в разработването и бъдещото прилагане на стратегията за Водено от общностите местно развитие;

– Повишаване качеството на живот на населението в общностите, зависими от рибарството и аквакултурите. Подобряване на имиджа на рибовъдството, увеличаване на доходността на населението в рибарските райони, задържане на младите хора на територията на рибарските райони и справяне с екологичните предизвикателства.


Източник: https://zapernik.com/

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 11:41

    Кьор фишек ... Парички да се лапат

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete