Неделя, 28 Април 2024, 18:03

Общината с три одобрени проекта за над 5 млн. лева за модернизация на образователната инфраструктура

2 Септември 2023, 01:07
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1725 9


Община Ботевград е с три одобрени проектни предложения за модернизация на образователната инфраструктура, от общо четири подадени. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов по време на редовния брифинг с медиите.

"Средствата бяха разпределени на региони на планиране. За Югозападния регион за планиране са заделени 40 млн. лева за модернизация на образователната инфраструктура по Плана за възстановяване и устойчивост." Това обясни  градоначалникът.

„Тази седмица излезе окончателното класиране. Мога със задоволство да отбележа, че Община Ботевград от четири подадени проектни предложения е класирана с три. Всъщност това е изненадващо и за нас, защото в този регион на планиране попадат четири области с големи градове.
Ботевград получава голяма част от финансирането. Стойността на проектите е 5 200 000 лева. Това и близо 12-13 % от общия бюджет, определен за Югозападния район за планиране"
, каза още кметът.

Единият проект е за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и модернизация на образователната инфраструктура на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ - Ботевград. Той е на стойност 2 300 000 лева.


Вторият проект е за ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОУ „Любен Каравелов“ в Трудовец. Неговата стойност е 2 400 000 лева.


Третия проект е за ремонт на физкултурният салон на ОУ „Васил Левски“ в Ботевград. Стойността му е над 500 000 лева.


Очаква се в първата половина на следващата година да започнат дейностите по трите одобрени проекта.



Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (2) (2)
    1. добавен от: Анонимен 2 Септември, 10:22

    КОГА ЧИТАВА ВОДА

    • (0) (2)
      1. добавен от: Анонимен 2 Септември, 13:58

      Ко каза,ко?

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Септември, 15:35

    Вапцаров не го ли опаковаха със стериопор?

  • Отговори (4) (2)
    3. добавен от: Анонимен 2 Септември, 15:36

    А Кучкова кой ще я модернизира?
    Това бабе е застинало в 1984г

  • Отговори (4) (1)
    4. добавен от: Анонимен 2 Септември, 17:50

    Този боклук пак ще се накраде

  • Отговори (5) (5)
    5. добавен от: Анонимен 3 Септември, 00:48

    Докога ще се харчат пари само за едно от основните училища в града, без всякакво пространство за натъпканите там ученици, а просторна училищна база на друго основно училище ще се ползва от социални и спортни центрове за кефа на ограничени градски кръгове? А и има достатъчно пустеещи помещения в центъра на града, където да се разположат социалните центрове. На градското управление очевидно не му изнася да зачита другите училища, освен ОУ "Н. Й. Вапцаров" и интересите на недосегаемата му директорка.

    • (0) (4)
      1. добавен от: Анонимен 3 Септември, 08:58

      Спокойно, г-жо Дудова. Скоро ще санират и твоята кооперация. А и вече ти ремонтираха двора откъм парка. Ако толкова ти е на сърце училище Левски защо избяга, а не остана да работиш там ?

  • Отговори (4) (1)
    6. добавен от: Дудова 3 Септември, 10:57

    В последния коментар лъсва моралът на управленци на града, без значение бивши или настоящи, а те май са с еднакви приоритети. Дай да оплюем тези, които пречат на интересите ни, пък обществените интереси ще ги лансираме избирателно. Би трябвало да се срамувате от тенденциозното циганизиране на училище в Ботевград и обсебване на материалната му база, а не да задавате въпроси защо са напуснали учителите - кой към изтока, кой по други училища, вместо да чакат благоволението на вапцаровските директорки, натрапени от общинското управление.
    Що се отнася до блока ми, не знам да притежавам такъв, нито да съм се молила на някого да се грижи за приветлива градска среда за всички граждани на общината, каквито са задълженията на спечелилите доверието на гласоподавателите местни власти.

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 3 Септември, 15:10

    Тези две училища отдавна са санирани

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete