Неделя, 19 Май 2024, 21:21

Общински събор на българското народно творчество ще се проведе на 23 май в с. Осиковица, общ. Правец

8 Май, 14:17
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1962 0


На 23 май от 10,30 ч. в с. Осиковица ще се проведе XXV Общински събор на българското народно творчество.

Съгласно публикуваният на официалния сайт на община Правец регламент, желаещите да участват в XXV Общински събор на българското народно творчество попълват заявки за участие не по-късно от 14 май 2024 г.

Участието в XXV Общински събор на българското народно творчество не е на конкурсен принцип и не се оценява от жури. Участниците не дължат такса за участие в XXV Общински събор на българското народно творчество.

Продължителността на програмата на всеки участник е в рамките на 8 мин. и трябва да включва не повече от две изпълнения. Допускат се изпълнения на автентичен и обработен фолклор и такъв в модерен аранжимент, както и авторски изпълнения базирани на фолклорна основа и с фолклорни елементи.

Право на участие имат: - клубове и школи за български народни танци - фолклорни ансамбли и танцови състави - певци, певчески състави и изпълнители на български народни песни - инструменталисти и оркестри изпълняващи българска народна музика Редът на изпълнение на клубовете ще бъде представен предварително спрямо подредбата по заявка. Озвучителната техника и озвучител ще бъдат осигурени от организаторите.

Участниците имат задължението да предоставят музиката, на която ще вземат участие на флаш памет в Mp3 формат до 10:00 часа на 23 май 2024 г.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete