Петък, 12 Юли 2024, 22:33

Общински съветници искат възстановяване на транспортната линия София-Костинброд-Сливница

9 Юли, 18:38
(1) (2)
Костинброд - Новини
Прочетена: 10035 10


Представителите на ВМРО в местната власт в София и Костинброд - съответно Карлос Контрера (СОС) и Юлиан Ангелов, настояват кметът на София и областният управител на област София да намерят бързо решение за линията София-Костинброд-Сливница. В свое писмо те искат бързо решение на казуса.

В общините Сливница и Костинброд беше разпространена информация, че превоз на пътници по маршрутна линия София-Сливница, преминаващи и през Костинброд, няма да се осъществява. Като причина се изтъква отказът на досегашния оператор да изпълнява курсовете, тъй като не му е икономически рентабилно.
Маршрутните разписания по линия София-Сливница са утвърдени на 20.02.2007 година. Към настоящия момент изпълнението на автобусната линия се изпълнява съгласно договор между възложител Столична община и изпълнител „Юнион Ивкони“.
Срокът на договора между възложителя - Столична община, и изпълнителя относно така наречените „маршрутки“ е преустановен. Няма нов договор между фирмата и Столична община. До колкото ни е известно областният управител на област София е дал разрешение за възлагане по изключение, но липсват кандидати, които биха се съгласили да обслужват линиите.
Проблемът е изключително съществен, защото чувствително влошава транспортното обслужване на живущи и работещи в общините Сливница, Костинброд и Столична община. Липсата на организиран междуградски транспорт неминуемо ще се отрази като ръст на пътуванията с лични автомобили, както и до фактическа невъзможност на граждани въобще да се придвижват между населените места (т.нар. транспортна бедност).
До настоящия момент, в който преустановиха своята дейност, маршрутките по линията София-Сливница, преминаваха през град Костинброд: Първи район, бул. „Йордан Йовков", ул. „Обединена“, село Петърч до град Сливница и обратно.
Налице е изключително сериозен проблем.
Предлагаме кметът на Столична община да проведе незабавно преговори и консултации с транспортни оператори, които да поемат обслужването на линията София-Сливница и да бъде възложено пряко на оператор, който е готов да започне и извършва обслужването.
В случай, че преговорите от страна на Столична община са неуспешни, предлагаме да бъде започната процедура пред Областна управа - София квотата на Столична община по транспортната схема София-Сливница да бъде прехвърлена на община Сливница, която да проведе процедура и да осигури договор с превозвач. Наясно сме, че второто предложение е трудно откъм процедура и е дълго като срок, затова апелираме Столична община да проведе възможно най-скоро преговори и да възложи спешно на оператор линията София-Сливница.
Изразяваме мнението на хиляди граждани от трите общини, които поставят въпроса пред нас като общински съветници и настояват за спешно, незабавно институционално решение.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

 • Отговори (7) (1)
  1. добавен от: Жител 10 Юли, 02:32

  Браво! Ако, и общината в гр. Драгоман се беше загрижила така и за хората, постоянно живеещи не само в гр.Драгоман, но и в селата около Драгоман. Ама не, тези хора там са живи погребани, не само бедни и изнемогващи!

 • Отговори (0) (1)
  2. добавен от: Анонимен 10 Юли, 08:20

  Как така бедни като казаха по новините че вече сме богати спрямо другите в Европа.

 • Отговори (5) (0)
  3. добавен от: Анонимен 10 Юли, 09:25

  Стига приказки, трябва дела! Ами решете го тоя проблем най-после. Стига сме си играли на " ту го има, ту го няма "! Как Трайчо може, Васко неможе?!

 • Отговори (2) (0)
  4. добавен от: Тичо 10 Юли, 11:52

  Да се поеме от Столичната,както е Мрамор,Житен,Балша и наоколо,редно е.И превоза ще е по евтин за пътниците.

 • Отговори (5) (0)
  5. добавен от: Анонимен 10 Юли, 14:07

  Напълниха се с пари от субсидии тези превозвачи и пак не искат да покриват линиите.

 • Отговори (1) (1)
  6. добавен от: Овцата 10 Юли, 17:45

  В Драгоман няма пенсионери, инвалиди....и т.н уж софийска сета, а за всички редовни билети...а ето ти една софия

 • Отговори (1) (0)
  7. добавен от: До коментар 2 10 Юли, 18:36

  Не говорим за тези, които се пишат чорбаджий и дерибействат необезпокоявани и оставени да рушат и крадат, да преживяват от гората, мигрантите ..и т.н, а за обикновения и честно преживяваш тук човек!

 • Отговори (0) (0)
  8. добавен от: Анонимен 10 Юли, 22:53

  Да направим подписка и са викнем телевизията, спряха Брезник, спряха Годеч, разредиха Алдомировци, а за Драгоманските да не говорим. Имаше 21-45 от София, няма я. Имаше 22-15 пуклинската, няма я. Ако успееш да хванеш 20-00 Алдомировци- супер.

 • Отговори (1) (0)
  9. добавен от: Компютърна автодиагностика от Топ диагностика 11 Юли, 08:26

  Дано възстановят пак транспортните линии ще е много удобно за абсолютно всички живущи в гр. Сливница и Костинброд

 • Отговори (1) (0)
  10. добавен от: Анонимен 12 Юли, 14:56

  Браво!Дано успеете.Огромно БЛАГОДАРЯ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (127)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (31)
70% Complete
Всички са маскари. (57)
70% Complete