Събота, 20 Април 2024, 01:43

Общинският съвет не се съгласи с изграждането на детска площадка поради съображения за безопасност

26 Март 2021, 17:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2456 0


На вчерашната сесия Общинският съвет изрази своето несъгласие относно поставянето на беседка и детски съоръжения в градинката между ул. „Ал. Стамболийски“ и „Божко Божилов“, тъй като местоположението бе сметнато за неуместно. Заявлението за изграждането на детска площадка е внесено от граждани до кмета с приложена подписка от 29 човека, които живеят в дадения район.
Общинските съветници изразиха своите притеснения към местоположението, на което гражданите искат да бъде изградена площадката, тъй като и по "Ал. Стамболийски", и по "Божко Божилов" трафикът е натоварен, а същевременно площта е малка.
"С направата на тази площадка ние няма да помогнем на децата по никакъв начин - ние ще застрашим техните животи! Винаги съм "За" да се изграждат площадки и места за отдих, но това място е опасно", каза Цветанка Арбова.
"Против съм на това място да се изгради детска площадка. Улиците са натоварени, тясно е, има дървета, които ще трябва да бъдат премахнати, в конкретната градинка има и трафопост", заяви Цветан Цолов.
Стигна се до заключението, че наблизо има достатъчно площадки /тази при църквата "Успение Богородично" и в ЖК "Васил Левски" - Стария Изток/, където децата да могат да играят.
С 0 гласа "За", 7 - "Против" и 16 въздържали се съветници докладната не бе подкрепена.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Общински съвет

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete