Понеделник, 24 Юни 2024, 12:09

Общинският съвет не се съгласи с изграждането на детска площадка поради съображения за безопасност

26 Март 2021, 17:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2476 0


На вчерашната сесия Общинският съвет изрази своето несъгласие относно поставянето на беседка и детски съоръжения в градинката между ул. „Ал. Стамболийски“ и „Божко Божилов“, тъй като местоположението бе сметнато за неуместно. Заявлението за изграждането на детска площадка е внесено от граждани до кмета с приложена подписка от 29 човека, които живеят в дадения район.
Общинските съветници изразиха своите притеснения към местоположението, на което гражданите искат да бъде изградена площадката, тъй като и по "Ал. Стамболийски", и по "Божко Божилов" трафикът е натоварен, а същевременно площта е малка.
"С направата на тази площадка ние няма да помогнем на децата по никакъв начин - ние ще застрашим техните животи! Винаги съм "За" да се изграждат площадки и места за отдих, но това място е опасно", каза Цветанка Арбова.
"Против съм на това място да се изгради детска площадка. Улиците са натоварени, тясно е, има дървета, които ще трябва да бъдат премахнати, в конкретната градинка има и трафопост", заяви Цветан Цолов.
Стигна се до заключението, че наблизо има достатъчно площадки /тази при църквата "Успение Богородично" и в ЖК "Васил Левски" - Стария Изток/, където децата да могат да играят.
С 0 гласа "За", 7 - "Против" и 16 въздържали се съветници докладната не бе подкрепена.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Общински съвет

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (25)
70% Complete
Не (71)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (7)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (22)
70% Complete
Всички са маскари. (37)
70% Complete