Петък, 29 Март 2024, 02:01

Общинското дерби между ФК "Скравена" и ФК "Козаро" (Ботевград) не излъчи победител

12 Септември 2021, 19:18
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1922 10


Общинското дерби на старта на А ОГ София - Запад между отборите на ФК "Скравена" и ФК "Козаро" (Ботевград) завърши без победител. Двата тима предложиха равностоен футбол през всичките 90 минути, като никой от тях не успя да "натисне спусъка" и да отмъкне трите точки. По този начин срещата завърши наравно 0:0. Двубоят се игра на стадиона в Скравена и до голяма степен не оправда високите очаквания към себе си. Футболистите на двата отбора излязоха прекалено предпазливи и в опита си да не сбъркат, не успяха да покажат максимума от възможностите си, а и може би максималния заряд, при който следваше да протече самият двубой.

През голяма част от двубоя ФК "Козаро" владееше топката, докато домакините бяха прибрани в своята половина и дебнеха на контраатака. В началните минути на първото полувреме възможности имаше и пред двете врати, но не до там сериозни, за да променят резултата. Най-голямата опасност бе отбелязана след 30 минути игра, когато хубава комбинация между Марин Данчев и Анатоли Димитров завърши с мощен удар на нападателя, чудесно отразен от вратаря Христо Матев. До края на първите 45 минути нищо интересно не се случи и цифрите останаха непроменени.

След почивката скравенци отново регистрираха отлична голова възможност в сметката си. В 61-ата минута Йордан Йорданов-Дачи пробва удар от средна дистанция, с който обаче стражът на гостите Матев се справи безпроблемно. 7 минути по-късно дойде и най-добрата възможност за ФК "Козаро". След дълъг пас на Алексей Степанов за Мартин Методиев, крилото на ботевградчани отклони с глава към Деан Велчев, който бе заел позиция в наказателното поле. Топката попадна на десния му крак и от въздуха нападателят стреля, но право в тялото на вратаря Галин Стоянов. 10 минути преди края отборът на ФК "Скравена" записа още един прекрасен шанс, с който да отбележи. Анатоли Димитров се пребори за позиция в наказателното поле на гостите, след което стреля, но отново последната дума имаше вратарят Христо Матев, който за трети път спаси отбора си от попадение. В последствие в оставащите минути до края отборите така и не намериха пътя към гола и в крайна саметка разделиха точката помежду си.

В следващия кръг ФК "Скравена" гостува на "Спортист" (Своге) 2 на 18 септември (събота), докато ФК "Козаро" приема "Сините орли" (Своге) ден по-късно в Скравена, където ще домакинства докато бъде изградено игрището с изкуствена настилка в Ботевград. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: футбол , ОГ София Запад , ФК ”Козаро" (Ботевград) , ФК ”Скравена" , сезон 2021/22

Коментари (10)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Септември, 05:31

    Браво Скравенци добра игра но малко не достигаше в играта първи мач но ще има резултати но радостното беше чи на стадиона беше дошла много публика и останаха доволни от самата обстановка

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Септември, 08:11

    Браво..другия път по добре...

  • Отговори (4) (3)
    3. добавен от: Анонимен 13 Септември, 08:59

    “Големия бизнесмен “няма ли да си оправи игрището дето го получи безвъзмездно от общината?

    • (0) (2)
      1. добавен от: Анонимен 13 Септември, 10:00

      андибул морков оранджево

    • (2) (2)
      2. добавен от: Анонимен 13 Септември, 11:57

      Мишлетата козаро

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Септември, 12:02

    Като сме мишлета защо пишете анонимно смешници

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 13 Септември, 12:15

      Гледам ти също си коментирал анонимно

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: Анонимен 13 Септември, 12:17

    Деан Велчев номер 10 ,дефинирайте "мишлета"

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Септември, 14:55

    скравенци в отбора кога ще има!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Септември, 17:35

    Скравенци ще има в отбора когато идват на тренировки и идват на мачове имат картотеки но ни искат да играят все имат оправдание

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete