Сряда, 24 Април 2024, 03:04

ОФК "Костинброд" писа слаб 2 на "Септември" Симитли

17 Септември 2022, 22:36
(0) (0)
Костинброд - Спорт
Прочетена: 676 0


ОФК "Костинброд" постигна шеста поредна победа от началото на сезона след като се наложи с 2:0 над "Септември" Симитли. Точни за домакините бяха Борислав Будинов в 70-та минута и резервата Крис Вълчинов в 80-та. Костинбродчани заслужено достигнаха до трите точки след като владееха в по-голяма част от срещата топката и създадоха повече голови ситуации. Опитният Валентин Галев и в тази среща заключи вратата си, като със своите страхотни спасявания, не позволи да бъде преодолян.
Срещата започна с домакински натиск, след като в 3-та минута след центриране от дясно на Даниел Васев, Лъчезар Георгиев стреля с глава покрай страничната греда. В 20 минута късмета си пробва и капитана Стефан Методиев след изстрел от дистанция, но топката профуча над вратата. 5 минути по-късно дойде и първото по-чисто положение в срещата. Изстрел на Дани Васев бе отразен от вратаря на гостите, който с плонж изби топката в ъглов удар. След него и Борислав Будинов се размина с гола, след като неговият изстрел прелетя встрани от вратата. Единственото положение за гостите през първата част дойде в 34 минута, когато футболист на "Септември" стреля от статично положение, но Валентин Галев хладнокръвно боксира топката в корнер. Веднага след него при контраатака на домакините, Васев с атрактивно изпълнение застраши вратаря на гостите, но изстрелът му премина над вратата. 3 минути преди края на първото полувреме дойде и най-чистото положение за домакините, след като отново Васев със страхотно подаване изведе капитана Методиев сам срещу вратаря, но ударът му срещна страничната греда.
Втората част отново започна с домакински натиск. Изстрел с глава на Георги Тодоров, премина встрани от вратата. В 55 минута Методиев не успя да се възползва от неразбирателство в защитата на гостите като неговият изстрел бе отразен от вратаря. Отлична възможност за откриване на резултата пропусна в 60 минута току-що влезлият като резерва Крис Вълчинов. Младокът не успя да засече отлично подаване в наказателното поле на най-активният в срещата Васев. В 65 минута Валентин Галев запази равенството, когато при контраатака на гостите, техен футболист се оказа сам срещу Галев, но опитният страж отрази изстрела му. Така се стигна до 70-та минута, когато влезлият като резерва Крис Вълчинов след пробив от дясно, намери Борислав Будинов, който с топовен изстрел извън наказателното поле матира вратаря на Симитли. 10 минути по-късно самият Вълчинов сложи точка на спора след асистенция на вратаря Галев, който го изведе очи в очи с вратаря и младокът хладнокръвно преодоля стража на Симитли.
Така серията на ОФК "Костинброд" без допуснато поражение продължава и след днешния кръг и костинбродчани остават еднолично на върха в класирането. В следващия кръг момчетата ОФК "Костинброд" гостуват на Рилски спортист Самоков. Срещата е насрочена за 24.09.22г. /Събота/.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete