Понеделник, 29 Април 2024, 13:28

ОФК Правец дръпна на върха след победа над Ком в Годеч

2 Октомври 2023, 16:21
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 618 3


ОФК Правец победи Ком в Годеч с 2:1 и излезе еднолично на върха в Западната група на АОГ София (област).

Двата отбора до този кръг се движеха без грешка и оглавяваха класирането с по 9 т. Старите познайници и се вкопчиха в битка още с първия съдийски сигнал, даден от главния рефер Мариян Гребенчарски. Явният коз на треньора Христо Христов-Джаича в този ден се казваше Милен Василев (играл в елитните Миньор (Пк), Левски и Славия), който с много движение и финтове разпиляваше средната линия на домакините. Макар и на 35 г., Туфо направи и скоростни атаки, като при една такава чукна топката от ляво към Ивайло Златев – Терминатора. Той стреля от упор към вратата на Ком, но стражът и капитан на домакините Николай Петров направи “спасяването на годината”. Шест минути по-късно обаче Петров се оказа безпомощен, след като при разбъркване в наказателното поле Ивелин Данчев се оказа най-съобразителен и прониза мрежата му за 0:1. Домакините също имаха в началото добри положения, които обаче вратарят на Правец Цветелин Петков отрази с вещина.

През втората част в дълги периоди битката се закучи в средната линия. В 56-та мин. Костадин Костадинов от Ком тресна гредата от пряк свободен удар. В 68-та и капитанът на гостите Цветелин Цаковски намери страничния стълб. Добрата новина за Ком бе, че след много дълго отсъствие заради тежка контузия в игра се завърна лидерът и плеймейкър Младен Гергинов, който веднага раздвижи средното линия.

И все пак по-опасните атаки на Правец дадоха резултат, след като в 84-та мин. Ивайло Златев с кинжален удар от дясно направи 0:2.

Домакините се вдигнаха на финален щурм и само 3 минути по-късно влезлият като резерва Радослав Атанасов върна едно попадение – 1:2. Дори в последните минути и даденото продължение вратарят Николай Петров като халф сипеше топки пред вратата на своя колега от Правец, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Източник: Софийски вестник животът

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete