Петък, 19 Април 2024, 06:28

ОФК "Правец" губи в Драгоман след спорно отменен гол

24 Октомври 2021, 17:44
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1208 0


Мъжкият футболен отбор на ОФК "Правец" допусна поражение с минималното 0:1 при визитата си на ФК "Драгоман" в мач от 7 кръг на А ОГ София - Запад. Правчани можеха да си тръгнат с точката, след като изравниха в 87-ата минута, но голът им не бе зачетен заради спорна засада, която страничният рефер отсъди след центриране на Мартин Манев за Васил Василев. Двубоят бе излъчен благодарение на колегите от YouSofia TV, а дори от видеозаписа от мача не става ясно точно кой от играчите на ОФК "Правец" е в нередовна позиция.

Все пак двата тима спретнаха истинска футболна битка, която бе достойна за уважение. Съперничеството на терена бе на ниво и се получи един здрав и хубав двубой, в който присъстваше всичко необходимо за футболно дерби. Домакините изиграха добър мач, в голяма част от който бяха по-активният отбор, като създадоха и няколко чисти положения пред вратата на правчани. Гостите не отстъпваха на съперника си и се държаха в мача като равен с равен, като от своя страна също имаха своите шансове за гол.

В 67-ата минута "граничарите" поведоха в резултата след добра комбинация между новите чуждестранни имена в отбора - Съни Икиде, Отофе Пол и Идрис Ба, последният от които завърши атаката успешно след като вкара топката в мрежата за 1:0. Двубоят обаче ще бъде запомнен с друго. В заключителните минути от мача, тимът на ОФК "Правец" се добра до изравнително попадение, с което можеше да си тръгне с един добър резултат от Драгоман. Мартин Манев получи топка вляво, след което центрира прострелно за Васил Георгиев, който се измъкна от защитата и прати топката в мрежата за 1:1. Голът обаче не бе зачетен, заради отсъдена засада. Това съвсем логично предизвика бурни реакции от страна на гостите, които в знак на протест от решението на страничния рефер му потърсиха сметка, но до по-сериозни последици не се стигна, тъй като спортсменството надделя, още повече че отборът на ОФК "Правец" не е известен с неспортсменски прояви и е изградил имидж на един от най-коректните отбори в групата. Въпреки протестите, решението бе категорично и след като голът не бе зачетен, ФК "Драгоман" записа три точки в актива си след крайното 1:0.

С победата си "граничарите" излязоха на първо място във временното класиране с 18 точки, докато ОФК "Правец" се нареди на 4-ата позиция с 13 пункта. В следващия кръг правчани приемат "Козаро" (Ботевград) в изключително интересен сблъсък, който е и регионално дерби. Двубоят е на 31 октомври (неделя) от 15:00 часа. ФК "Драгоман" пък се изправя в ново домакинство, като ще приеме тима на ФК "Скравена" ден по-рано от 15:00 часа. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ОГ София Запад , сезон 2021/22

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete