Събота, 27 Април 2024, 04:22

ОФК "Правец" и "Сините орли" (Своге) не се победиха в дербито на кръга

3 Октомври 2021, 18:07
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1603 0


Отборите на ОФК "Правец" и "Сините орли (Своге) не излъчиха победител в дербито на 4-ия кръг от А ОГ София - Запад и завършиха при равенство 1:1. Срещата се игра на терена с естествено покритие, част от базата на БФС в Правец.

Правчани изиграха слабо първо полувреме, в което отстъпиха инициативата на своя съперник и не успяха да намерят верния ритъм на игра. В хода на играта се случи много неприятен инцидент, при който пострада футболистът на ОФК "Правец" Валери Данов, който трябваше да бъде извозен с линейка, тъй като получи тежък удар в главата след сблъсък с футболист на гостите.  В 30-ата минута вратарят Мартин Кирилов трябваше да напусне терена след като получи травма след намеса при удар и бе заменен от Наско Николов, а само 4 минтуи по-късно лошите новини за футболистите на Христо Христов станаха три, след като гостите поведоха в резултата. До попадението се стигна след грешка в отбраната на домакините, при която липсата на концентрация позволи на съперника да се възползва, открадвайки топката в опасна зона малко пред наказателното поле и в последствие да реализира за 1:0.

Втората част обаче бе значително по-добра за състава на ОФК "Правец", който надигна глава и пое нещата под своя контрол. В 58-ата минута домакините успяха да изравнят, след като Мариян Маринов намери с прекрасно центриране Цветелин Цаковски в наказателното поле, който с глава вкара за 1:1. В 68-ата минута Цаковски бе близо до това да донесе пълен обрат за своите, след като пробяга зад защитата на гостите и излезе очи в очи с вратаря, стреля, но топката се удари в гредата след намеса на стража на "Сините орли". В 76-ата минута и капитанът Теодор Бочев бе изведен на чиста позиция, след което обаче не успя да шутира по най-добрия начин и също пропусна от удобно положение да донесе победата на своя тим. До края на мача правчани натиснаха, но така и не намериха пътя към гола, с който да спечелят и по този начин двата отбора разделиха точките.

Във временното класиране ОФК "Правец" остава лидер с 10 точки в актива си. Интересна подорбност е, че вторите, третите и четвъртите, съответно "Драгоман", "Зенит" (Церово) и "Ком" (Годеч) са с равен точков актив - 9 и само разликата в преките двубои ги разделя в подреждането. Отборът на "Сините орли", сочен за един от фаворитите в групата, пък засега остава на 5-о място. Другият регионален отбор, който се подвизава в А ОГ София - Запад - ФК "Скравена" днес загуби гостуването си на "Зенит" (Церово) с 0:4 и зае 7-ата позиция в таблицата за момента с 4 точки. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ОГ София Запад , сезон 2021/22

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete