Петък, 29 Март 2024, 14:50

ОФК ”Правец" нанесе тежък разгром на ФК ”Скравена" в регионалното дерби (ВИДЕО)

5 Март 2022, 16:49
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2179 8


Мъжкият футболен отбор на ОФК “Правец" разгроми тежко регионалния си съперник ФК ”Скравена" в дербито на 12-ия кръг от А ОГ София - Запад. Това бе първият официален мач за двата тима, част от пролетния дял в първенството. Срещата се проведе на изкуствения терен в Правец. Правчани се наложиха със 7:0 над съперника, нанасяйки му най-тежката загуба откакто се появи на футболната карта през 2019-а. Домакините превъзхождаха съперника във всеки един аспект от играта през днешния мач и успяха да постигнат най-изразителната си победа до момента през кампанията. В герой за победителите се превърна Цветелин Цаковски, който изнесе пореден силен мач и със своите 4 гола бе с ключов принос за разгрома.

В 27-ата минута Димитър Михайлов опъна дълъг пас напред, а защитата на скравенци подцени ситуацията. Там Георги Милчев остана забравен, след което се възползва на максимум от възможността и реализира с левия крак в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0. Само 2 минути бяха нужни на ОФК ”Правец" да удвои преднината си. Голмайсторът на тима Цветелин Цаковски за пореден път демонстрира индивидуалната си класа, след като проби и стреля от границата на пеналта и закарфичи топката неспаяемо в сглобката на горния десен ъгъл за 2:0.  Резултатът се запази до почивката без повече промяна. През първите 20 минути на второто полувреме попаденията липсваха и изглеждаше, че двубоят може и да завърши без нови голове. Точно тогава обаче правчани направиха аванса си класически и официално пречупиха съперника, като последва и вълната от попадения. В 71-ата минута Васил Георгиев надбяга защитата на гостите и подаде за Цветелин Цаковски, който от близка позиция нямаше как да сбърка за 3:0. След три минути резултатът вече бе 4:0 в полза на правчани. Иван Касапов пробва мощен шут от дистанция, който вратарят Галин Стоянов изби, но топката попадна в краката на Васил Георгиев, който опъна мрежата на скравенци за 4-ти път. В 78-ата минута резултатът стана разгромен. Мартин Манев записа името си сред голмайсторите, след като футболистите на ФК “Скравена", видимо демотивирани, допуснаха поредна грешка в отбрана, която им костваше попадение в тяхната врата - 5:0. В 82-ата минута Цветелин Цаковски оформи своя хеттрик, след като получи подаване от Мартин Манев след бърза контраатака и отново от чиста позиция не сбърка за 6:0. Финалният "пирон в ковчега" на гостите заби отново Цаковски, след като проби, стреля, но вратарят спаси, а след това довкара топката за крайното 7:0.

В следващия си мач ОФК ”Правец" има важно гостуване на "Сините орли" (Своге) в пряк сблъсък за 3-ото място в класирането. Двубоят е на 12 март (събота) от 15:00 часа. В същото време ФК "Скравена" приема "Зенит" (Церово) в домакински мач, в който ще има възможността да се реабилитира за тежката загуба.




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ОГ София Запад , ФК Скравена

Коментари (8)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Март, 18:01

    Без Злати Томов, защитата на Правец изглежда много по-стабилна

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Март, 18:12

    Терми бокука и него го нема екстра селтак

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Март, 18:28

    Селяни

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 6 Март, 15:40

      Като сме селяни ще ни направиш ли по без раце или как искша ти

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Март, 23:07

    До 2и3 __ по гопеми селяндури няма от вас

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Март, 18:35

    Скравена ако ги наредят как трябва ще имат по-добри игри!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Март, 22:42

    Заповядай да ги наредиш

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete