Четвъртък, 28 Март 2024, 20:18

ОФК "Правец" разгроми дубъла на "Спортист" (Своге) за край на редовния сезон

18 Април 2022, 20:50
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 947 0


Мъжкият футболен отбор на ОФК "Правец" нанесе тежко поражение на "Спортист" 2 (Своге) с 9:2 в последния си мач от редовния сезон на А ОГ София - Запад. Двубоят се игра в Правец на 17 април, а неговият ход премина изцяло под диктовката на играчите на Христо Христов, които не изпуснаха нещата от контрола си нито за миг. По този начин правчани завършват на 4-ата позиция в класирането, като няма да вземат участие в плейофите на първата шестица, но ще могат да се борят за престижна класация с втората шестица за разпределението на 7-12 място в крайното класиране. Тимът на "Спортист" 2 (Своге) пък остана на последната 10-а позиция без спечелена точка през целия сезон. 

ОФК "Правец" поведе в резултата чрез редовния си голмайстор Цветелин Цаковски, който получи пас от Васил Георгиев и даде старт на голеадата за своя тим. Малко по-късно Злати Томов удвои аванса на правчани, след като овладя подаване от Цветелин Цаковски и с удар от близко разстояние преодоля вратаря за 2:0  Резултатът стана класически след поредна комбинация между Цаковски и Томов. Този път левият краен бранител върна услугата на нападателя, като му предостави добро центриране, а бившият футболист на "Чавдар" (Етрополе) се разписа от въздуха с мощно воле за 3:0. Цифрите отново бяха покачени от Злати Томов, който за втори път записа името си сред голмайсторите след точен изстрел с глава след центриране на Иван Касапов за 4:0. В последствие и Васил Георгиев се разписа, правейки резултата 5:0 след като бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши. До края на полувремето още две безответни попадения паднаха във вратата на гостите, които нямаха отговор на случващото се. Валери Данов също се нареди сред имената на голмайсторите, като вкара красив гол от дистанция за 6:0, а 7:0 на почивката направи Росен Паргов след като бе изведен на стрелкова позиция от свой съотборник.

През второто полувреме голмайсторът на ОФК "Правец" Цветелин Цаковски затвърди доброто си представяне не само в конкретния мач, но и през целия сезон, като вкара още 2 гола, които изработи сам и така реализира 4-ото си попадение в мача и общо 24-то от началото на сезона. С него Цаковски успя да стане и номер 1 по този показател през редовния сезон, като изпревари с 1 гол Даниел Йорданов от "Сините орли" (Своге). В оставащите минути до края съвсем логично домакините се отпуснаха, а играчите на "Спортист" 2 (Своге) все пак се разписаха с два почетни гола за крайното 9:2.

В седмицата след Великденските празници, ОФК "Правец" продължава участието си в следващата фаза на надпреварата, която ще обедини двете подгрупи и отборите от 4 до 6-о място от Запад и Изток ще се борят за разпределението на 7-12 място в крайното класиране. В тези мачове се играе на принципа всеки срещу всеки по една среща. Правчани ще мерят сили с тимовете на "Козаро" (Ботевград), ФК "Петърч", "Левски" (Елин Пелин), "Спортист" (Нови Хан) и "Рилец" (Говедарци). 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ОГ София Запад

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete