Събота, 20 Април 2024, 14:48

ОФК "Правец" сломи "Козаро" (Ботевград) в регионалното дерби (ВИДЕО+СНИМКИ)

11 Април 2022, 11:13
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1687 2


ОФК "Правец" спечели регионалното дерби, част от 17 кръг в А ОГ София - Запад срещу "Козаро" (Ботевград) с 2:0. Двубоят се игра на помощното игрище в Ботевград вчера (10 април). Правчани се добраха до успеха след силно второ полувреме, в което бяха по-настоятелни, а усилията им бяха наградени в края на мача с два безответни гола. Въпреки победата си обаче, футболистите на Христо Христов са 4-ти в класирането с 29 точки, без шансове за класиране в топ 3, тъй като до края на редовния сезон остава само още един кръг, а третият "Ком 98" (Годеч) е с 3 пункта повече и мач по-малко в сметката си. Дори годечани да загубят и двете си срещи, те имат по-добра голова разлика, а и предимство в прекия сблъсък, който спечелиха с 8:1 през първия полусезон, въпреки че през втория загубиха служебно с 0:3 в Правец. "Козлите" от своя страна остават точно зад правчани на 5-ата позиция с 20 точки, но и 2 изиграни мача по-малко. Козаро" (Ботевград) и ОФК "Правец" обаче почти сигурно ще се срещнат още веднъж в следващия етап от първенството, когато класиралите се от 4 до 6 място в А ОГ София - Запад и А ОГ София - Изток ще се обединят в една група и ще играят на принципа всеки срещу всеки по един мач. 

Иначе двубоят бе сравнително равностоен през по-голямата си част, като двата отбора не рискуваха излишно и битката бе по-скоро тактическа. В началните минути домакините упражниха натиск върху съперника и в интерес на истината можеха дори да поведат. Валери Захариев бе изведен на стрелкова позиция от Мартин Методиев, но ударът му мина над вратата. В последствие играта се поизравни и опасностите пред двете врати не бяха много. През втората част гостите вдигнаха оборотите. В 54-ата минута Милен Василев - Туфо пробва опасен изстрел от пряк свободен удар, но вратарят Христо Матев бе на мястото си и успя да спаси. В последствие малко по малко срещата отиваше към своя край и изглеждаше, че точката ще бъде поделена, тъй като сериозните опасности пред двете врати липсваха. Точно тогава, ОФК "Правец" нанесе своя удар. Денислав Ивайлов опъна чудесен дълъг пас за Милен Василев - Туфо. Той от своя страна от съвсем близка дистанция успя да промуши топката между краката на Матев и да даде ключов аванс на правчани за 1:0 в 78-ата минута. Правчани продължиха да бъдат по-активни, а бившият футболист на "Левски" можеше да вкара и втори гол малко след това. Той получи пас от Цветелин Цаковски и се озова в почти същата ситуация 1 на 1 срещу вратаря като при гола. При изстрела на Василев обаче Христо Матев показа отличен рефлекс и спаси отбора си, като запази интригата, макар и за кратко. 2 минути преди края отново вратарят на "козлите" се намеси ключово след силно изритана топка, попаднала в Цветелин Цаковски. Матев бе излязъл напред, като успя да скъси дистанцията спрямо нападателя на правчани, който опита да го прехвърли, но не успя.

В крайна сметка обаче в 90-ата минута настъпателните действия на гостите си казаха думата. Хубава комбинация между Цветелин Цаковски и Теодор Бочев завърши с пас към голмайстора на правчани, който от близка дистанция не беше затруднен и преодоля Матев за крайното 2:0 в полза на ОФК "Правец".

В последния си мач, част от редовния сезон, правчани домакинстват на "Спортист" II (Своге), докато "Козаро" гостува по програма на "Зенит" (Церово), но мачът най-вероятно няма да се състои, тъй като "Зените" бе един от отборите, наказани от БФС след Конгреса на Димитър Бербатов на 18 март. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ОГ София Запад , ФК ”Козаро" (Ботевград)

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Април, 06:52

    Да попитам защо се допуска с бутони да се играе, за един приятел питам?
    Козаро нали имат терен в гимназията защо не играят там?

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Април, 04:41

    ФК Правешки пръч , пърчи Козаро на росна орханийска ливада.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete