Четвъртък, 18 Април 2024, 23:15

ОФК "Правец" спечели визитата си на "Спортист" (Драговищица) в предпоследния си мач от есенния полусезон

30 Ноември 2021, 10:55
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1714 1


Мъжкият футболен отбор на ОФК "Правец" постигна успех с 2:1 при гостуването си на "Спортист" (Драговищица) в мач от 10 кръг на А ОГ София - Запад. Двубоят се игра в неделя (28 ноември). В него правчани бяха по-добрият отбор и създадоха повечето положения в мача, а накрая напълно заслужено се поздравиха с трите точки.

Именно гостите първи откриха резултата. Нападението за правчани започна от лявата зона на игрището, където Ивелин Данчев проби, след което извади топката за Цветелин Цаковски, който от своя страна реализира за 1:0. Полувремето завърши без промяна на цифрите, но през втората част домакините се вдигнаха и успяха да изравнят резултата, като върнаха интригата на терена. Футболистите на "Спортист" (Драговищица) възстановиха равенството чрез гол от добавка след спасяване на вратаря Веселин Димитров, който обаче бе безсилен да спре и последвалия удар след намесата му - 1:1. В последствие обаче голмайсторът на правчани Цветелин Цаковски се отличи в пореден мач, като пое самоинициатива и сам успя да донесе победата на своите. Нападателят успя да навърже няколко противникови футболисти, след което реализира втория си гол в мача и по този начин подпечата успеха и трите точки за тима на ОФК "Правец". С двете си попадения Цаковски вече има 14 гола в 10 мача с екипа на правчани и е втори във временното подреждане при голмайсторите, като отстъпва само с 1 на първия Даниел Йорданов от "Сините орли" (Своге), който е с 15. 

Във временното класиране ОФК "Правец" заема 4-ото място с 20 точки, а с 1 повече трети е тимът на "Сините орли", където битката за място в топ 3 ще бъде много интересна, заедно с борбата при лидерите. Първи към момента е тимът на ФК "Драгоман", който заедно с втория "Ком 98" (Годеч) е с равен точков актив - 24. Двата тима обаче ще имат чудесна възможност да разрешат спора помежду си в последния кръг, когато се изправят един срещу друг. В следващия си мач правчани пък гостуват на "Зенит" (Церово" на 4 декември (събота), като разликата между двата отбора е 5 точки в полза на ОФК "Правец". 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ОГ София Запад , сезон 2021/22

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete