Петък, 19 Април 2024, 11:34

ОФК "Правец" стартира сезона с категорична победа над "Спортист" (Драговищица)

12 Септември 2021, 19:30
(1) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1415 1


Мъжкият футболен отбор на ОФК "Правец" победи с 5:2  "Спортист" (Драговищица) на старта на А ОГ София - Запад. Срещата се игра на един от естествените терени на Спортния комплекс в Правец.  Възпитаниците на Христо Христов първи поведоха в резултата, след което допуснаха обрат, но в последствие показаха характер и си върнаха водачеството, за да регистрират три точки в първия си двубой за сезона. Силен мач изигра нападателят Цветелин Цаковски, който завърши с два гола и асистенция. Отлично се включи и капитанът Теодор Бочев, който също имаше немалка заслуга за успеха на своите с гол и асистенция в сметката си. 

В 30-ата минута капитанът Теодор Бочев проби по крилото, след което отклони към Цветелин Цаковски, чийто първи изстрел бе блокиран, но при втория топката влезе в мрежата на гостите - 1:0. 5 минути по-късно обаче отборът на "Спортист" (Драговищица) се върна в мача, след като се възползва от миг невнимание в отбраната на правчани и възстанови паритета - 1:1. Съвсем малко преди края на полувремето гостите стигнаха и до пълен обрат, след като техен футболист проби навътре и стреля от дистанция, като реализира хубав гол за 1:2.

В началото на втората част обаче ОФК "Правец" бързо успя да върне пасива си. Правчани отново изравниха цифрите в 53-ата минута след точно изпълнена дузпа от Цветелин Цаковски - 2:2. Домакините показаха характер и продължиха активно да търсят пълния обрат в мача. Той стана факт в 61-ата минута след пробив отляво на Валери Данов, завършил с пас към Теодор Бочев. Капитанът на правчани хладнокръвно обработи топката, след което я прати във вратата на съперника с удар с левия крак - 3:2. В 79-ата минута Цветелин Цаковски бе изведен сам срещу вратаря, при което с прехвърлящ удар успя да го преодолее, но се сблъска тежко с него, а главният съдия отсъди дузпа в полза на домакините. Наложи се стражът на "Спортист" (Драговищица) да получи лекарска помощ и да напусне терена. В последствие зад топката застана Георги Милчев, който бе безкомпромисен и направи резултата 4:2.

Последната дума имаше Пламен Иванов, който също записа името си сред голмайсторите. До голяма степен голът бе изработен от Цветелин Цаковски, който проби по лявото крило и пусна към своя съотборник, който бе оставен абсолютно непокрит и нямаше как да сбърка от съвсем близка дистанция на опразнената врата за крайното 5:2.

В следващия кръг ОФК "Правец" отново е домакин. Отборът на Христо Христов приема "Зенит" (Церово) на 19 септември. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ОГ София Запад , сезон 2021/22 , футбол

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete