Петък, 26 Април 2024, 00:35

ОФК "Правец" загуби последния си мач за годината след драма и два червени картона срещу "Зенит" (Церово)

4 Декември 2021, 18:47
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1718 9


Мъжкият футболен отбор на ОФК "Правец" завърши годината с драматична загуба. Тя дойде при гостуването на  "Зенит" (Церово) в среща от последния 11 кръг за есенния дял от първенството на А ОГ София - Запад. Правчани загубиха с драматичното 2:4 в интересен сблъсък между двата отбора, който предложи много футболни емоции, но и два червени картона. През първата част Стилиян Петров бе изгонен, а в края на мача втори жълт картон получи и Злати Томов. 

Кошмарно начало за гостите беляза двубоя, а футболистите на "Зенит" (Церово) поведоха с 2 гола. Последва реакция от страна на ОФК "Правец", които върнаха едно попадение до края на частта. Точен бе Васил Георгиев след подаване на Цветелин Цаковски. Инерцията на гостите обаче бе прекъсната от втори жълт и респективно червен картон на защитника Стилиян Петров, който остави ОФК "Правец" с 10 души на терена. Все пак футболистите на Христо Христов не се предадоха, а дори напротив - показаха характер и през второто полувреме, макар и при числено неравенство, изравниха резултата. След изпълнението на корнер Цветелин Цаковски записа втората си асистенция след заучено положение, завършено от Дилян Петров за 2:2. Последваха силни минути за правчани, които се впуснаха дори в търсене на пълния обрат. Опитите им обаче бяха осуетени от брилянтното представяне на вратаря на домакините, който отрази няколко чудесни изстрела на Цветелин Цаковски и Георги Милчев. В последствие играчите на "Зенит" (Церово) успяха да поведат отново в резултата, след неразбиратлество в отбраната на правчани. В ситуацията обаче гостите имаха претенции за нарушение на играч на домакините, което не бе отсъдено. До края на мача "Зенит" (Церово) подпечата успеха си с още един гол, а нов червен картон в редиците на ОФК "Правец" получи Злати Томов, след което загубата бе неизбежна. 

По този начин правчани завършват годината на четвърто място в класирането с 20 точки в актива си (6 победи, 2 равенства, 3 загуби) и голова разлика 25:20. През тази година първенствата на А ОГ София - Запад и това на А ОГ София - Изток за първи път ще бъдат проведени под формата на плейофи, като първите три отбора от едната група ще спорят с първите три от другата за определяне на абсолютния шампион при аматьорите в Софийска област. Вероятно това ще бъде и целта на правчани през новия полусезон - да влязат в тройката. Класиралите се от 3 до 6-о място и тези от 7 до 10-о също ще изиграят плейофна фаза помежду си.  



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ОГ София Запад , сезон 2021/22

Коментари (9)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete