Събота, 18 Май 2024, 13:01

Огнеборците от пожарните служби в Своге и Пирдоп представиха работата и оборудването си пред деца от региона

12 Септември 2022, 16:25
(1) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 866 0


В рамките на седмицата на пожарната безопасност в районните служби „ПБЗН“ в Софийска област са планирани редица информационни и превантивни мероприятия, целящи по-детайлно запознаване на обществеността с естеството на работата им. Организирани са приемни с открити телефони за гражданите, дни на отворените врати, демонстрации на наличната техника, на пожарогасителната и спасителна дейност пред деца и служители на охранителни звена.
В първия ден от Седмицата децата от първи клас на СУ „Иван Вазов”- гр. Своге посетиха Районната служба на пожарникарите в родния им град. Те научиха от първа ръка какво работи пожарникарят, какво оборудване използва и как изглежда един пожарен автомобил. С нескрита радост малчуганите се възползваха от възможността да поносят пожарникарските дрехи, каски, както и да „гасят“ пожар.
В с. Мирково дежурна смяна “А“ от РСПБЗН-Пирдоп се срещна с децата от ДГ “Щастливо детство“ - с. Чавдар и ДГ “Дора Габе“ - с. Мирково. Огнеборците им разказаха за работата си и как действат, когато получат сигнал за бедствие или пожар. Децата имаха възможността да се качат в автомобила, носещ оперативно дежурство и да се запознаят от близо с неговите възможности.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete