Събота, 4 Май 2024, 23:20

Огнен ад обхвана землищата на Костинброд, Драгоман и Сливница; Драгоман търси доброволци за гасене на пожара! (СНИМКИ)

22 Октомври 2023, 00:39
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 984 8


Горски масиви в землищата на 3 общини в Софийска област - Костинброд, Драгоман и Сливница пламнаха в ранния следобед на 21-ви октомври, събота. 

Според множество коментари в социалните мрежи, причината за възникването на мащабните пожари е провелото се в събота - 21-ви октомври, състезание по тактическа стрелба в учебен център Сливница, открито от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

В Драгоман пожарът е обхванал гората над с. Василовци. Първи на място се отзовават доброволците от Доброволно формирование Драгоман, а впоследствие идва подкрепление от служителите на РСПБЗН-Сливница.

Община Драгоман апелира към всички доброволци, да окажат помощ в гасенето на огнената стихия. Сборният пункт е в неделя, 22-ри октомври, в 7,30 ч., при Кметството в с. Василовци.




Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 05:15

    Е,тъпанарите се нагърмяха, сега хората ще го отнасят.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Л. Попова 22 Октомври, 11:03

    Според мен всички рискови дейности ( особено палене на огън с цел пикник, барбекю и т.н) на открити горски и полски терени трябва да се забранят напълно със закон, през който и да е период от годината,а нарушителите да ги грози не просто глоба, а затвор. Освен рискът за населените места и имотите на хората, ежегодно загиват декари гори, развиващи се с години, заради нечии кеф. Това е самоубийствено за всички ни.

    • (3) (0)
      1. добавен от: В. Радев 22 Октомври, 13:34

      Съгласен съм, Попова,,ама кой ще вкара в затвора, тези които провеждаха състезанията по тактическа стрелба и сътвориха това безумие, нека аршина за всички да е еднакъв, а не за обикновените хора глоба и в затвора, а за другите хора,все едно че нищо не е станало.

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Л. Попова 22 Октомври, 14:29

    Еднакъв естествено !!! Ако ще и президент да си ! Но проблемът, като се замислих, на тази моя идея по- скоро отново е свързан с контрола. Кой, кога ще дебне - кой какво прави в гората.

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Обективен 22 Октомври, 15:43

    А защо сега прокуратурата не образува досъдебно производство и не разпита участниците в тези стрелби,включително и министъра, като за всичко трябва да е едно и също.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 16:07

      Защото още не е това, което коментираме и искаме...
      За съжаление, вероятно и никога няма бъде..

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Иван Милчев 22 Октомври, 20:49

    А,защо медийте не казаха причините за пожарите и замаскираха всичко, удобно нали,и дали с причина или не никой не спомена за множеството коментари в социалните мрежи, че причините за това бедствие са учебните стрелби на открития полигон. Къде сте сега търсещи истината журналисти или заинтересовани и отговорни граждани.

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 20:59

    Верно е,гледах новините ,пълна скръб ,ако е нещо друго то ще се търсят виновни под ,дърво и камък, то ще са чужди агенти и прочие, ама понеже те са се изцапали и гледат угоднически да ги избършат, до другия път.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete