Понеделник, 29 Април 2024, 15:37

Около 500 души дошли в Правец да гледат ЦСКА

29 Февруари 2012, 13:00
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2074 0


Две 15-годишни африканчета стоплиха около 500 души, дошли да видят в Правец как ЦСКА се е подготвил за атака на титлата в последната контрола срещу “Бдин" (1:0). В първите 60 минути “червените” изпилиха нервите на измръзналите фенове - слаб футбол без положения и идея. Бразилецът Жуниор Мораес блестеше като Пеле на фона на сивотата.

Но в един момент на терена влязоха Ибрахима Драме (Сенегал) и Сюлейман Коне (Кот д'Ивоар). Още с първото докосване сенегалчето изведе съотборник очи в очи с вратаря, но... засада. После Коне почна да спира виртуозно всяка атака на “Бдин”. Какви са тези, питаха се по трибуните.

“Хей, недей да пречиш на №27", извика фен, когато Драме навърза в стил Лео Меси петима души и Нджонго Присо му прибра топката. Всяко отиграване на 15-годишните хлапета предизвикваше аплодисменти. А Присо само затвърди, че не е майстор на головете. В една атака остана два пъти сам срещу вратаря. Веднъж го уцели, а при втория шут улучи гредата. Като цяло изявите на камерунската “перла" бяха под очакванията.

“Махайте останалите, искаме африканчетата”, викаха към Димитър Пенев и Драголюб Симонович запалянковци.
Уви - нито Драме,нито Коне могат да бъдат картотекирани. Няма място за футболисти извън Европейския съюз. Двамата са в България по програма на катарска школа, както и камерунецът Седрик Чуто, който игра силно на подготовката. Африканските младежи ще тренират в школата на ЦСКА и ще чакат по-добри дни. Въпреки че поне в тази контрола видно бяха по-добри от скъпо платените звезди с професионални договори. Пенев и Симонович трябва да измислят спешна рецепта за играта. Ако са крили нещо от шпиони на “Черноморец”, мисията е изпълнена с “отличен". Но ако така ще играе ЦСКА в шампионата, не само мачът в Бургас в неделя ще е тежък.



Източник: http://www.trud.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete