Неделя, 19 Май 2024, 02:45

Окръжна прокуратура: "Керам 97" не е заличена от търговския регистър

9 Юли 2015, 14:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3838 25


Кметът Георги Георгиев към настоящия момент продължава да заема длъжността управител на търговско дружество „Керам 97”. Това е основният мотив на  Окръжна прокуратура София, въз основа на който протестира пред Административен съд – София област на 1 юли 2015 г относно отказа на Общинската избирателна комисия да прекрати предсрочно правомощията му. От Окръжна прокуратура заявиха категорично, че независимо от това че фирмата е прекратила търговска дейност, тя не е заличена от търговския регистър. Това е видно от актуалното състояние на дружеството, обясниха наблюдаващите прокурори.

„Съгласно Закона за местното самоуправление и местната власт, наличието на търговска регистрация е достатъчно основание за прекратяване правомощията на кмета, независимо дали упражнява дейност или не. Трябва да се прави разлика  от прекратяване на дейността и прекратяване на дружеството, т.е.заличаването му от търговския регистър”, обясниха от Окръжна прокуратура. От там съобщиха, че в едномесечен срок Административен съд трябва да насрочи делото.  

Централната избирателна комисия e изискала цялата преписка от заседанието на Общинската избирателна комисия. Тя е трябвало да оповести решението си за отказа да прекрати предсрочно правомощията на кмета Георгиев на сайта на ЦИК. Днес председателят на ОИК адв. Стоян Стоянов е уверил, че то ще бъде изпратено, съобщи за balkanaec.bg Камелия Нейкова, говорител на ЦИК. „Ние не можем да обжалваме решението на Общинската избирателна комисия, тъй като не сме страна по казуса, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация”, каза още Нейкова. По думите й, ако ОИК не качи на сайта решението си, то от ЦИК ще го направят. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (25)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Юли, 15:52

    Сбогом на некерамичната тухла

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Юли, 16:01

    sadat se proiznese ce odavna tazi firma e zalicena prokuraturata pak stana za smqh zaedno s falsivata mediq

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Юли, 17:04

    Кратко и ясно е казано в ЗМСМА:

    Чл. 41. (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2006 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Кметовете на общини, на райони и на кметства, кметските наместници, заместник-кметовете на общини и на райони и секретарите на общини не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон, да бъдат контрольори, управители или прокуристи в търговски дружества, търговски пълномощници, търговски представители, търговски посредници, синдици, ликвидатори или да участват в надзорни, управителни и контролни органи на търговски дружества и кооперации за времето на мандата им.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Юли, 17:11

    Защо няма пак вода?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Юли, 18:52

    ВСЕКИ, дори малоумните журналисти от този сайт би могъл да влезе в сайта на Търговския регистър и да потърси дали има регистрирано подобно дружество. По този начин, дори и да има подвеждаща информация изтекла от прокуратурата /ако това изобщо е истина/ ще направят проверка и няма на свой ред да подвеждат своите читатели.
    Но по този начин би постъпил единствено някой професионалист, а очевидно тези тук не са такива.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Юли, 19:05

    № 5, куха Маргаритке, Цено Циганина ти е спуснал някакви опорни точки, които ти нещастнице абсолютно невярно интерпретираш!

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Юли, 19:35

    ТАЗИ МАРГАРИТА ДЕБЕЛАТА ЛИ Е НА ПЕТЪР СЕСТРАТА ОТ КАЛУГЕРОВО .

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 9 Юли, 19:37

    Знаете ли защо няма вода -защото Тулата ограби и парите за водопровода ,направи чешми с които отрови хората,с байпасите от напоителни системи ,какво чакате народе вдигайте се на бунт срещу този Белязаният сатана.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 9 Юли, 20:30

    Държавен вестник , брой 40 от 8.IV
    Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение по ф.д. № 5110/97 вписа в търговския регистър дружество с ограничена отговорност “Керам 97” - ООД, със седалище и адрес на управление София, район “Триадица”, ул. Цар Асен 62, с предмет на дейност: производство и търговия в страната и в чужбина с домакински порцелан, подови и фаянсови плочки и фрита, посредническа и дистрибуторска дейност, внос и износ, представителство на местни и чуждестранни търговци и производители, агентска, транспортна дейност, както и всякакви други дейности, незабранени със закон. Дружеството е с капитал 100 000 лв., с неопределен срок, със съдружници X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X. и X.X.X. и се управлява и представлява от X.X.X..

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete