Петък, 19 Април 2024, 13:43

Опасно: мост без парапет над международен път (ВИДЕО и СНИМКИ)

12 Декември 2022, 16:33
(3) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2092 2


Мостът за Храбърско и Петърч над Републикански път Е80, който е част от паневропейския коридор X, е в изключително опасно състояние. За това разказа и сигнализира кметът на с. Храбърско, община Божурище, Стефан Василев.
Според Василев мостът е с компрометирана конструкция, като части от него вече падат. Късмет е, че бетонни късове не са паднали върху пътното платно, а са в непосредствена близост до него. Има и още такива, които е въпрос на време да паднат.
Но може би най-опасното от това пътно съоръжение е липсата на парапет – никой не иска да си помисля какво би станало зимата при замръзване и заледяване. Рискът МПС да падне върху международния път е огромен. Парапетът е паднал преди половин година, като по чудо няма пострадали. От тогава до момента са сложени няколко бетонни заграждения, които не вършат почти никаква работа, знаци и лента.
Кметът на Божурище Георги Димов и Стефан Василев са сигнализирали неведнъж АПИ и МРРБ, до момента без отговор. Единственото уверение е, че когато започне строежът на лот III на АМ „Европа“ мостът може и да се ремонтира. Но кога ще е това и до тогава какво може да се случи – за момента не се знае. Тези обещания са на фона на тоталното спиране на работата по строежа на АМ "Европа" от Драгоман до Калотина, като дейностите (които почти липсват) са вече доста извън предвидените срокове.
Жител на Храбърско коментира: „Минавам ежедневно по моста, има обещания за ремонт, но нищо не се случва. В момента мостът е изключително опасен“.
От Balkanec.bg изпратихме запитване до АПИ и МРРБ относно това дали се предвижда аварийно укрепване и обезопасяване на моста, като ще публикуваме и тяхното становище.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Декември, 23:04

    Утре ако е на Витиня този от АПИ с обещанието предлагам да отидем със тоягата.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Апи Макучето 16 Декември, 18:46

    Като се доберат до канцелариите и компютрите с Интернета, никой не апи работата. Нито в АПИ заапват, нито в общините някой апи... Всеки джафка и чака кокъла, да заАПИ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete