Вторник, 21 Май 2024, 12:47

Организация на движението в дните с интензивен трафик

1 Май, 11:19
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1335 5


В тунелите ще има по две ленти за движение в посока за леките автомобили в дните с интензивен трафик. В пиковите часове ще се ограничи движението на камиони над 12 т по участъка от АМ „Хемус“ в посока Варна

Както ви информирахме, АПИ съобщиха за промяна в организацията на движение през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“, която ще улесни пътуването при очаквания интензивен трафик в почивните и празничните дни за Великден и Гергьовден.

За осигуряване на нормална проходимост, ограничаване на предпоставките за затруднения в пътуването и задръствания в пиковите часове, когато много хора тръгват на път, ще бъде спряно движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъка от АМ „Хемус“ в посока Варна на територията на област София.

За пътуващите тежкотоварни автомобили към Варна ограничението ще е на 2 май (четвъртък) и на 6 май (понеделник) от 16 до 21 часа, както и на 1 май (сряда), на 3 май (петък) и на 7 май (вторник), от 10 до 15 часа. Тежкотоварното движение от АМ „Хемус“ ще се отклонява по път I-1 София - Ботевград при магазин „Джъмбо“ до п. в. „Яна“ и ще изчаква на място.

За пътуващите тежкотоварни автомобили към София ограничението ще е на 2 май (четвъртък) и 6 май (понеделник) от 16 до 21 часа, както и на 1 май (сряда), 3 май (петък) и 7 май (вторник) от 10 до 15 часа. Тежкотоварното движение ще се пренасочва по обходен маршрут - от 47-ми км на АМ „Хемус“, при пътен възел „Ботевград“, шофьорите ще се насочват по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „Витинска река“ ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.

За улеснение на пътуването и за повишаване безопасността на движение на леките автомобили в тунел „Топли дол“ на 1, 2 и 3 май ще се обособят две ленти в посока Варна и една лента за София.

В тунел „Правешки ханове“ на 1, 2 и 3 май ще има две ленти за Варна и ще се ограничи движението за София, като трафикът за столицата изцяло ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при п. в. „Осиковска Лакавица“ по път I-3 Ябланица – Ботевград и при пътен възел „Правец“ да се връща на АМ „Хемус“.

На 6 и 7 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „Топли дол“ ще се обособят две ленти в посока София и една лента за Варна. На 6 и 7 май в тунел „Правешки ханове“ ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при пътен възел „Правец“ по път I-3 Ябланица - Ботевград и при п. в. „Осиковска Лакавица“ да се връща на АМ „Хемус“.

При необходимост, в зависимост от интензивността на движение по преценка на органите на ОД на МВР София/СДВР могат да бъдат налагани и други ограничения, осигуряващи безпроблемно преминаване през участъка на АМ „Хемус“.

Превозните средства над 12 тона, пътуващи от ГКПП „Капитан Андреево“ към Видин, за да избегнат промените в организацията за движение по АМ „Хемус“ за почивните дни, може да използват алтернативен маршрут – по АМ „Марица“ - път I-5 – път I-6 - път II -55 /Прохода на Републиката/ - път I-5 - път I-3 - път II-13 и път I-1.

Шофирайте внимателно!



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Анонимен 1 Май, 11:39

    Спирайте камионите нацяло за празниците, задръстват пътищата и се изпреварват едни други с 1-2км разлика в скоростта в продължение на километри. Животът и здравето на хората са по-важни, а и на шофьорите на камиони ще им спаднат рогата и хемороидите ...:)

    • (2) (1)
      1. добавен от: Анонимен 2 Май, 04:49

      Скоро ще разкарам,аз твоите хемороиди,клян такъв,а вие в таралясниците развивате скорости и застрашавате здравето и живота на другите, както и причинявате най големите катастрофи, и престани да нападаш камионджиите, защото ще яздиш неуморния, а като имам в предвид габаритите му,ще наруваш като вол.

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 2 Май, 05:37

    Оооо дебел, рогата растат ли?
    Шкембето опря ли вече в колената?
    Пишлето виждаш ли от тумбака?
    Импотенциооооо питай жена си

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 2 Май, 07:06

      Пишлето е като боздугана на Крали Марко,и ще ти фръкнат очите, а жената други не сака,а него чака,така,че не окачай. Пия си кафето в Гърция, и точя боздуган, така,че бегай, ама бързо.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 2 Май, 16:05

    Докато си пиеш кафето в Гърция жена ти пие юнашко мляко, ама от други юнаци - нали все пак сте баджанаци

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (260)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete