Вторник, 23 Април 2024, 19:20

Осма поредна победа за Балкан в Националната баскетболна лига

17 Декември 2022, 21:28
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 929 2


Балкан излезе на второ място във временното класиране в Националната баскетболна лига. В директния мач тимът надви Спартак Плевен с 81:60 тази вечер в „Арена Ботевград“, след като водеше почти през цялото време.

Дебют за домакините направи новият треньор Петър Златанович, докато в игра се завърна Илиян Пищиков. Отборът от Плевен пък бе без Станимир Маринов, който е с контузия в глезена на една от последните тренировки, а в самия край на срещата травма получи и Симеон Илиев.

След този двубой победителите днес са с баланс 8-2, докато съперникът им се изравни с Левски със 7-3. В следващия кръг Балкан почива, докато Спартак приема ЦСКА.

Срещата започна на много високи обороти. „Зелените“ разчитаха основно на играта в подкошието в началните минути, докато точните стрелби на Мартин Маринов от далечно разстояние държаха отбора му близо в резултата. Ботевградският тим обаче направи серия от 9:0 с добри отборни изяви и дръпна с 13:6 в средата на частта. Спартак се доближи само на 3, но проблемите на гардовата линия се задълбочиха, след като Евгени Хаджирусев натрупа две лични нарушения. Междувременно Балкан дръпна с 13, а след първата част бе напред с 23:14.

Пропуски и от двата тима белязаха началото на втория период, като играта вървеше кош за кош. Гостите на няколко пъти успяваха да се доближат на 7-8 точки, но съперникът им бързо отново правеше аванса си двуцифрен и на почивката се оттегли при 42:29 в своя полза. С основна заслуга за преднината на тима бяха Павлин Иванов и Христо Захариев, вкарали близо половината от точките му до момента – общо 22.

Второто полувреме стартира по идентичен начин. Мартин Маринов и Николай Стоянов намалиха за 36:43 малко след подновяването на играта, но воден от Димитър Димитров, Балкан отново да натрупа солидна преднина. Домакините вкараха 9 поредни точки в края на частта, преди кош на Цветомир Чернокожев да намали изоставането на тима му на 47:61.

Баскетболистите на Петър Златанович контролираха развоя на мача и в оставащото време. В средата на частта дръпнаха с 19 и спечелиха убедително, като всички състезатели на тима се появиха в игра. Спартак пък доигра последните минути без Евгени Хаджирусев, който получи техническо и без изгонен, след като преди това имаше и умишлен фаул. За натрупани нарушения в края и Калвин Годфри седна на пейката. В последната минута контузия получи Симеон Илиев, който падна под коша и се хвана за бедрото, като видимо изпитваше болка.

Христо Захариев завърши с 19 точки и 7 борби за победителите. Димитър Димитров реализира 17 точки, с 14 е Павлин Иванов, а 12 и 9 борби записа Мануел Суарес.

За съперника 17 точки има Николай Стоянов. Мартин Маринов отбеляза 15 точки, с 11 и 8 борби е Димитър Маринчешки.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: БК Балкан , Национална баскетболна лига

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Декември, 21:53

    Плевен няма да ги вали цяла зима от толко чадъри днеска

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 17 Декември, 21:53

    Браво на Балкан и играчите ,които играят в него,от този отбор трябва да се избере спортист номер 1 на България.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete