Петък, 19 Април 2024, 00:31

Основни знания и умения, свързани с хигиената и ваксините, и 150 хигиенни пакети получиха ученици от село Скравена

20 Януари 2023, 10:45
(1) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 998 4


Представители на Българския Червен кръст и Националната мрежа на здравните медиатори проведоха здравно-образователни сесии на деца от 3 и 7 клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в община Ботевград

Тази седмица представители на Българския Червен кръст и Националната мрежа на здравните медиатори проведоха здравно-образователни сесии на ученици от 3 и 7 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, в село Скравена, община Ботевград. Освен основни умения и знания, свързани със значението на ваксините и с хигиената, която всеки един човек трябва да спазва, всички деца от местното училище получиха хигиенни пакети, общо 150 броя. Посещението в ОУ „Св. Св .Кирил и Методий“ се състоя в деня, в който се отбелязва „Празник на здравето“ и бе в рамките на инициативата „Ти решаваш“, по комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

През изминалата година, като част от инициативата „Ти решаваш“ на Българския Червен кръст, са били проведени над 2 370 образователни сесии относно ползата от ваксините и ваксинацията, превенция на ХИВ, туберкулоза и спазване на добра хигиена. Партньор на организацията в реализираните дейности е Националната мрежа на здравните медиатори в България. В допълнение, през 2022 година, Българският Червен кръст е осигурил над 50 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства, деца и хора в неравностойно положение и е предоставил над 10 000 рекламни и информационни материала из цялата страна.

Инициативата „Ти решаваш“ има за цел да ограничи разпространението на COVID-19 в България, подпомагайки най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Кампанията напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него. Програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“ предоставя и възможност и за имунизация, чрез своите 5 мобилни ваксинационни пункта, разположени в различни региони на страната.
Повече информация относно вируса, ваксините и инициативата „Ти решаваш“ може да бъде видяна на: https://tireshavash.info/.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Януари, 10:07

    Не бих посъветвала родителите да позволяват ваксинация на децата си с тези експериментални ваксини.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 21 Януари, 12:00

      Акцията на тези е финансирана от "Америка за България" и идеята е да ваксинират дечурлигата без съгласието на родителите. Я ДГД

  • Отговори (1) (3)
    3. добавен от: Анонимен 21 Януари, 11:26

    Бабите и дядовците на децата са ваксинирани с тези "експериментални"ваксини,и още са живи и здрави.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete