Събота, 27 Април 2024, 14:22

От централния площад св. Георги ще закриля Божурище

29 Март, 15:08
(1) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 201 1


Скулптура на св. Георги на кон, от който светецът пронизва змея - символ на злото, предстои да бъде монтирана на централния площад в Божурище. Това се случи след гласуване на средства от Общинския бюджет, които бяха предназначени за друга дейност. Така един от най-големите християнски светци ще закриля жителите на община Божурище, извисяващ се от централната градска част.

С проекта се похвали в социалните мрежи кметът, който носи името на светеца. Георги Димов написа: "имам огромното удоволствие да Ви представя умаления макет на проекта на статуята на "Св. Георги Победоносец", която ще бъде монтирана на централния площад в гр. Божурище, който носи и неговото име. Тази стъпка е важен щрих, който ще направи визията на площада още по-впечатляваща за всички жители и гости на община Божурище.
Скъпи приятели, всички заедно преминахме през много битки и тепърва в бъдеще ще ни се наложи да го правим, а когато го правим заедно, успехът ни е гарантиран.
Всички знаете колко усилия положихме, за да бъде създаден площада и точно заради това го нарекохме с името на светеца, който вярваме, че ще ни закриля и помага във всички трудности по пътя!"


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Димитър 29 Март, 15:13

    Леле, верно ли кмета ще си сложи паметник на площада... поне да го беше платил с негови пари, захлебил е тия няколко мандата

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete