Петък, 20 Септември 2024, 01:40

Отбелязват Седмица на гората в Своге

1 Април 2013, 15:40
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1855 0


1 април е първият ден от  Седмицата на гората. Директорът на ТП ДГС-Своге – инж. Сашо Георгиев направи обръщение към своите служители, с което ги поздрави за всеотдайността при изпълнение на техните задължения и начерта визията на стопанството по отношение бъдещото управление и стопанисване на горските територии, съобразени с принципите на устойчивото развитие на горите, произтичащи от приетите промени, залегнали в новия Закон за горите. ТП Държавно горско стопанство Своге е с обща площ 33167 ха. Обхваща землищата на община Своге с 35 прилежащи към нея селища. Горскостопанските участъци са 4 на брой, а охранителните участъци – 21.
Програмата за провеждане на Седмицата на гората стартира с поднасяне на цветя пред юбилейната плоча в село Искрец – „100 години от първите противоерозионни залесявания“. Слово пред събралата се публика произнесе старши лесничей Стефан Пенков от 3 ГСУ, Ребровски участък. Поздравително слово произнесе и заместник директорът на РДГ София Боян Бенов, който подчерта, че задачата да се запазят и подобрят горските територии за бъдещите поколения не е лека, но ще бъде изпълнявана със същия ентусиазъм, както и преди 100 години, защото в днешни времена могат да се видят респектиращите резултати от тогавашния труд на горските служители. 
Г-н Бенов и г-н Пенков пожелаха на всички служители на ТП ДГС Своге здраве и да са горди с професията си, защото любовта към гората е част от бита на българите.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete