Вторник, 7 Май 2024, 09:53

Отборът на "Правец" спечели баскетболния турнир 3х3 в памет на Димитър Димитров - "Лъвското сърце"

25 Септември 2021, 19:34
(4) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2268 1


С вълнуващи срещи, прекрасна атмосфера и приповдигнат дух се проведе днешният баскетболен турнир 3х3 „Димитър Димитров – „Лъвското сърце“ в памет на легендарния баскетболист на Ямбол и Балкан – Димитър Димитров. Инициативата бе предприета от неговия син – Павел Димитров, който намери широка подкрепа от страна на редица баскетболни любители, които спомогнаха за осъществяването на тази чудесна инициатива. Турнирът се проведе на баскетболните площадки до зала „Георги Христов“. Заявки за участие подадоха 8 отбора, които бяха разделени в две групи по четири. След изиграването на срещите от груповата фаза на принципа „всеки срещу всеки“, към ¼-финалите продължиха всички на плейофен принцип между двете групи. Победителите от двете групи срещнаха завършилите на последно място, а класиралите се на второ и трето място се срещнаха в останалите срещи. По този начин се определиха двете двойки полуфиналисти и съответно финалисти. В надпреварата се включиха и още 4 отбора при децата, които сформираха "мини детски турнир" помежду си.

Участниците се впуснаха в турнира под надслов „Лъвското сърце“ – точно както е известен Димитър Димитров в баскетболните среди и оправдаха въздействащото прозвище, като демонстрираха чудесен характер, борбеност и желание за игра и превърнаха днешния ден в истински празник.

 Шампион в надпреварата стана опитният отбор на „Правец“. На второ място завърши много приятната изненада на „Зрънчо“, а трети остана тимът на “Ball Hogs”, който също показа много стойностна игра. Шампионите получиха парична награда в размер на 1000 лв и смартфони, осигурени от гигантския телекомуникационен оператор А1, който бе и сред официалните спонсори на турнира. Завършилите на второто място си разделиха 600 лв , а третите 400 лв, като и двата отбора получиха награди от А1 – таблети и слушалки. Шампионите си заслужиха и специално изработена купа за турнира, а всички призьори бяха наградени и с медали.

Двубоите в груповата фазa бяха изпълнени с много заряд, но категорично акцентът на днешния турнир бе полуфиналният сблъсък между Ball Hogs” и „Зрънчо“, който предложи истинско зрелище. Двата тима бяха съставени от много млади играчи, които демонстрираха чудесен хъс, желание и себераздаване и тотално оправдаха каузата, за която всички днес се бяха събрали. В крайна сметка „Зрънчо“ си осигури място на финала след много оспорван двубой, но след това отсъпи пред много опитния тим на „Правец“ – шампион от множество турнири по стрийтбол и баскетбол 3х3. Ball Hogsсе задоволи с битка за третото място, която спечели категорично срещу другия отпаднал на полуфинал – ямболския Перестройка.

След изиграването на срещите от групите, мероприятието продължи със специална игра с публиката, в която организаторът и водещ Павел Димитров хвърли три тенис топки в публиката, а уловилите ги имаха шанс да стрелят от центъра, за да спечелят награда. След полуфиналните сблъсъци пък се изигра и конкурс по тройки, който бе спечелен от Андрей Андреев.

За финал, синът на Димитър Димитров – Павел, който бе главен организатор и водещ на турнира, сподели няколко думи пред „Балканец“:

„Турнирът премина повече от добре. Времето днес бе чудесно и допринесе за това. Атмосферата беше невероятна. Получи се един прекрасен ден за Ботевград и баскетбола в града ни. Искам да благодаря на всички, които подкрепиха каузата, тъй като мисля, че баща ми заслужава да има такъв турнир в негова чест, поне веднъж годишно. Пожелавам си след 10 години – да празнуваме 10-ата годишнина от създаването на този турнир“



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: баскетбол , баскетболен турнир , Димитър Димитров

Коментари (1)

  • Отговори (8) (0)
    1. добавен от: Лариса Маронова 26 Септември, 08:55

    Браво на Павел Димитров,достоен син и достоен човек,гордеем се с тебе,баща ти винаги вярваше в теб, ето това означава да съхраниш светлата му памят

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete