Събота, 26 Октомври 2024, 02:54

Откриха обновената сграда на Пожарната в Самоков

22 Октомври, 11:11
(3) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 257 1


Официално бе открита обновената сграда на Пожарната в Самоков. Лентата на новата сграда прерязаха кметът на общината инж. Ангел Джоргов, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров и главен комисар Александър Джартов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На събитието присъстваха областният управител на Софийска област Силвия Арнаутска, съветникът на министъра на вътрешните работи Николай Николов, старши комисар Тихомир Ценов, директор на ОДМВР-София, и старши комисар Веселин Гетов, директор на столичната дирекция на пожарната служба, заедно с представители на местните власти и пожарната в Самоков.

Кметът инж. Джоргов изрази благодарност към всички, участвали в ремонта, и подчерта важността на подобрените условия за работа на пожарникарите, особено след натовареното лято, когато усилията на противопожарните екипи бяха от съществено значение за сигурността на жителите. Областният управител Арнаутска също поздрави всички, като акцентира върху важността на доброто сътрудничество между институциите.

Заместник-министър Тодоров благодари на Община Самоков за подкрепата към противопожарната служба и допълни, че обновяването на сградата е пореден пример за отговорното отношение към пожарникарите.

Проектът по обновяването на сградата стартира с подписан договор в края на 2023 г., а строителните дейности започнаха в началото на 2024 г. Основните ремонти включват подновяване на фасадата, покрива, електрическата и отоплителната инсталация, както и обновяване на работните помещения и гаражите за пожарната и спасителната техника. Финансирането на проекта е осигурено чрез ОП „Региони в растеж 2014-2020“, която покрива 30% от разходите, а останалата част е предоставена от общинския бюджет.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 12:10

    Поздравления! Чудесна инициатива! :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete