Петък, 26 Април 2024, 06:46

Откриха паметник на Васил Левски в Драгоман

18 Февруари 2019, 14:34
(5) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 2362 3


Навръх 146 годишнина от гибелта на Васил Левски в Драгоман бе открит негов паметник. Паметния знак е изграден изцяло безвъзмездно от ВМРО, по инициатива на жител на Драгоман и със съдействието на Община Драгоман. На тържественото откриване присъстваха организационния секретар на ВМРО и народен представител Юлиан Ангелов, заместник областния управител на София област – Николай Борисов, общинският съветник от „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Димитър Антов, който е автор на постамента, кмета на община Драгоман – Андрей Иванов както и зам. кметовете на общината – Лидия Банкова и Емилия Милушева. С присъствието си уважение и почит отдадоха и много жители и гости на Драгоман. Венци поднесоха ВМРО – БНД и фенклуба на футболен клуб „Левски” София в град Сливница - „Сини герои”.
Рецитал посветен на Апостола изпълниха децата от СУ „Христо Ботев” гр. Драгоман с класен ръководител Олга Петрова. Водосвет за здраве и благополучие отслужи местният свещеник - отец Асен.
Почит пред делата и идеалите на Васил Левски отдадоха и членове на „Национално дружество Традиция” от град Сливница, който взеха дейно участие в цялата церемония и внесоха допълнителна атмосфера на патриотизъм със своите автентични войнишки униформи и оръжия.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Драгоман , паметник , Васил Левски

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete