Събота, 20 Април 2024, 19:05

Откриха три коли обявени за откраднати на територията на София област

25 Юли 2022, 10:52
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4630 4


Три обявени за противозаконно отнети автомобила бяха намерени след незабавни действия на полицейските служители.

Работата по първия случай започнала около 6.20 часа в събота. На главния път 1-8, след разклона за махала „Белица“, автопатрул на РУ-Сливница спрял за проверка товарен автомобил „Форд Транзит“. Водачът от с. Беренде бил изпробван с дрегер, който отчел 0.96 промила алкохол. От извършените справки се установило, че 22-годишният шофьор не притежава валидно СУМПС, както и не може да представи никакви документи за колата. В хода на полицейските действие е установено, че мъжът е отнел паркирания в центъра на селото му автомобил, като по-рано през деня е отнел контактния ключ. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Минути преди 21 часа в събота в РУ-Своге постъпила информация, че към града се движи лек автомобил „Смарт“, предмет на противозаконно отнемане от територията на столицата. Незабавно е насочен полицейски екип, който спрял въпросния автомобил на входа на града. Шофиращата го жена е задържана за срок до 24 часа. На местопроизшествието е извършен оглед, след което материалите по случая са изпратени по компетентност за присъединяване към образуваното досъдебно производство.

Около 13.50 часа в неделя сигнал за противозаконно отнет автомобил се получил и в РУ-Етрополе. Жител на града съобщил, че джипът му „Сузуки“ без регистрационни табели, съхраняван в местността „Баш Самоков“, липсва. Криминалистите предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в хода на които изяснили, че преди около две седмици синът на собственика е дал колата на свой съгражданин, за да покрие част от дълг. От своя страна той пък я продал на друг. Автомобилът е установен и иззет с протокол за доброволно предаване. Работата по пълното документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (4)

  • Отговори (3) (2)
    1. добавен от: Анонимен 25 Юли, 11:23

    Лихвари....

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Юли, 11:25

    Мале, мале какви щуротии

  • Отговори (5) (1)
    3. добавен от: Апапин 25 Юли, 14:10

    А бе ква е тая полиция сутрин в 6 часа? Това не е било никогаш. :x

    • (1) (1)
      1. добавен от: Чоко 26 Юли, 05:42

      Ти си спал когато има .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete