Неделя, 28 Април 2024, 23:45

Откриха яслена група, логопедичен кабинет и три нови детски площадки в ДГ „Виолина“, село Петърч

11 Септември 2018, 21:30
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1232 0


Възпитаниците на ДГ „Виолина“ от село Петърч имат три нови детски площадки, нов кабинет за логопед и от 1 септември започна да функционира яслена група, която още от първия ден е с пълен капацитет – 20 деца. Официалното откриване на новите придобивки на ДГ „Виолина“ направиха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заместник кметовете г-н Александър Ненов и г-жа Теодора Гогова, Председателят на общински съвет – Костинброд д-р Атанас Тенев, общинските съветници г-жа Краса Крилашка и г-н Иван Иванов, както и директорът на детска градина „Виолина“ г-жа Весела Манова и директорката на ДГ „Детелина“ г-жа Румяна Аврамова.

Изграждането на трите детски съоръжения в двора на детска градина „Виолина“ e важно, защото създава още възможности децата на село Петърч да играят, да се забавляват и да изразходват енергията си в безопасна среда. Грижата за децата на община Костинброд остава водещ приоритет в работата на Общинска администрация-Костинброд. Подобряването на материалната база и инфраструктурата за по-добър учебен и възпитателен процес за нашите деца е приоритет, които последните години изпълняваме с огромно желание и настойчивост.

Построени са нова алеина мрежа с нови площадки за игра. Площадките са покрити с ударопоглъщаща синтетична настилка, върху която са монтирани съоръженията за игра.

Водосвет за здраве отслужи отец Желязко, а възпитаниците на ДГ „Виолина“ зарадваха всички със своя музикална програма и рецитал на стихотворения.

Г-н Трайко Младенов в своя поздрав към директорката, възпитателите и децата, заяви: „Най - важният акцент на днешното събитие е новата директорка г-жа Веселина Манова, защото без нейния хъс за работа нямаше да има и другите придобивки за ДГ “Виолина“. А на такъв ръководител и мениджър, община Костинброд винаги ще помага! От добрата работа и комуникация идват и последващите неща, като инфраструктура, яслена група и нов кабинет с ресурсен учител. За седем години се промени целия образователен облик в цялата община. За седем години всички училища и детски градини могат да се похвалят с нещо ново! А село Петърч към вчерашна дата храм „Св. Вмч. Георги Победоносец“ има нов асфалтиран паркинг, а скоро градинката под кметство Петърч ще открие и фитнес на открито и зона за отдих.“

Децата са цветята на Живота! За тях работим, за тях живеем… Те са нашето бъдеще!
Честити нови придобивки в ДГ „Виолина“!

Успех на яслената група и пожелаваме много слънчеви дни за много външни игри!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete