Събота, 24 Февруари 2024, 10:55

Откриване на музейна сбирка в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Скравена

18 Май 2015, 12:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2223 3


Днес в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Скравена официално бе открита музейна сбирка, която съдържа историята на училището, представена в предмети, отличия и снимков материал. Гости на откриването бяха директорът на учебното заведение Петко Петков, кметът на селото Иван Иванов, Цветан Миньовски, общински съветник и председател на Училищното настоятелство, Тодорка Коцева, директор на Исторически музей Ботевград, Нели Георгиева, директор на ОДЗ „Детелина” с. Скравена, учители и ученици. Мероприятието е част от поредицата събития, посветени на 195г. просветно дело в с. Скравена. Откриването съвпада с Международния ден на музеите, който тази година се провежда под мотото „Музеи в един променящ се свят. Нови предизвикателства, нови вдъхновения”. Директорът Петко Петков приветства всички, които присъстваха на тържеството.
 
Г-жа Коцева направи няколко подаръка на училището. Тя връчи на г-н Петков поздравителен адрес по повод новата музейна сбирка. Подари и няколко снимки, които до този момент са съхранявани във фонда на Исторически музей – снимки от учебната 1922/1923г., учителския колектив от същата година и първия випуск на прогимназия в Скравена.
 
Рецитал и музикален поздрав към гостите отправиха ученици от началния етап на училището. Директорът Петко Петков и кметът на селото Иван Иванов прерязаха лентата на музейната сбирка. Г-н Петков плисна менче с вода и запази лентичка за спомен от откриването.
Снимковият материал, събран в музейната сбирка, включва снимки на директорите от отварянето на училището до днешни дни, откриване на учебни години, честване на патронни и национални празници, екскурзии, тържества, инициативи и др.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

отговори
Да (81)
70% Complete
Не (172)
70% Complete
Не знам (15)
70% Complete
Сумата трябва да е по-малка (25)
70% Complete