Неделя, 8 Септември 2024, 02:45

Отпускат 20 хил. лева за стипендиантската програма за студенти по медицина

24 Юли, 13:31
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 822 1


Както сме ви информирали Общински съвет - Ботевград учреди Общински Фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор "Здравеопазване" за Община Ботевград.

През месец септември 2024 година предстои откриване на процедура по кандидатстване за финансово подпомагане на обучението на студенти по медицина и студенти бакалавърска степен "Здравни грижи", а именно лекари, медицински сестри, акушерки, лаборанти и рехабилитатори.

В тази връзка е необходимо да бъдат осигурени средства, които да послужат за отпускането на месечни стипендии на одобрените кандидати за първия семестър на новата академична година. В правилника е посочено, че месечните стипендии са в размер 70% от минималната работна заплата при успех от и над Мн. добър 5,00 и в размер 60% от минималната работна заплата при успех от и под Мн. добър 4,99.

В началото на месеца общинското ръководство инициира среща със студенти по медицина, които са с постоянен адрес в община Ботевград. Според информацията на общината около 10 души проявяват интерес и желание да кандидатстват по общинската стипендиантска програма.

На редовно заседание утре местният парламент ще гласува първоначален бюджет на Фонда за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор "Здравеопазване" на Община Ботевград в размер на до 20 000 лева.


Източник: Снимка: Медицински университет - гр. Пловдив

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Юли, 09:29

    Като получават стипендия, да са обвързани поне с 2 - 3 годишен договор за работа в Ботевградската болница

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete