Понеделник, 16 Септември 2024, 22:03

Студенти по медицина се срещнаха с общинското ръководство по повод нова стипендиантска програма

12 Юли, 19:04
(5) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2635 7


По инициатива на Община Ботевград се проведе среща с представители на Общинска администрация , МБАЛ Ботевград и студенти по медицина. Поводът за срещата бе новата стипендиантска програма на Община Ботевград за финансово стимулиране и подпомагане на обучението на бъдещите медицински лица. 

Сред присъстващите на срещата бяха секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова, управителят на МБАЛ Ботевград Орлин Цветков, д-р Цветелина Владимирова - общински съветник и лекар в общинската болница, както и двама млади лекари-специализанти.

Идеята на стипендиантската програма е студентите да получават стипендия от Общината, като правилникът ги задължава след завършване на медицинското си образование да започнат работа в МБАЛ Ботевград.

Това е един от методите, чрез които общинското ръководство работи за справяне с кадровата криза с медицинския персонал, който не е проблем само на общинската болница, но и се наблюдава в цялата страна.

Размерът на стипендията зависи от средния успех на студента за изминалия семестър. В правилникът е определено, че при успех над  5,00 студентът ще получава месечно сума отговаряща на 70 % от минималната работна заплата за страната, а при успех под 4,99 – 60 % от минималната работна заплата на страната.

Присъстващите студенти - бъдещи лекари и медицински сестри заявиха своето желание да се възползват от стипендиантската програма и да работят в ботевградската болница след завършването си.

По време на срещата бе отчетено отличното финансово състояние на МБАЛ Ботевград, както и постоянната работа по подобряване на материалната база на болницата. Управитеят Орлин Цветков припомни, че освен с обновена база, лечебното заведение разполага и с модерн
а апаратура.

Предстои да бъде гласуван бюджет за степендиантската програма още на юлската сесия на Общински съвет - Ботевград. 

Официално ще бъде обявен и срок за подаване на документи за кандидатстване по програмата.



Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (7)

  • Отговори (15) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Юли, 11:24

    Хей Правец! Останахме без лични лекари и зъболекари. Свършиха ли апартаментите за раздаване.А вие ботевградчани изхвърлете от болницата всички зъболекари окачили надписи НЕ работим със здравната каса! Да си правят кабинети по къщите тогава.

    • (4) (1)
      1. добавен от: ГЕНОЦИД 13 Юли, 21:46

      ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ В КАПИТАЛИЗМА НЕ СЕ ИЗМЕРВА В ТОВА КОЛКО ГОДИНИ СИ ДАЛ НА ТАЗИ ПРОКЛЕТА ДЪРЖАВА И КОЛКО СИ ПОЧТЕН! А КОЛКО МОЖЕ ДА КЕШИРАШ НА ДОКТОРА ДОРДЕ МОЙ ДА МЪРДАШ И ДА ТЕ ИЗПОЛЗВА ДОКАТО СИ ЖИВ ДА ПАРИИИ!

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: ГЕНОЦИД 13 Юли, 21:42

    ИЗУЧАВАТ ГИ, ДАВАТ ИМ СТИПЕНДИИ.. И КАТО ЗАВЪРШАТ СИ БИЯТ КАМШИКА КЪМ ЗАПАДНИТЕ ГОСПОДАРИ ЗА ПАРИ!!! ПА НАЩЕ ИЗТОРМОЗЕНИ БАБИ И ДЯДОВЦИ С 40Г ТРУДОВ СТАЖ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ!!!

  • Отговори (2) (6)
    3. добавен от: Анонимен 14 Юли, 07:16

    В Правец сме доволни, тука всичко има и е едно малко,китно и уредено градче,въобще оазиса в България и между два града, които се напълниха с престъпници, наркомани и пияници. Правец и околията към него са пример за съжителство, без етническо напрежение, разбирателство и престъпност, и ние жителите на Правешка община сме горди с изградения общ дом тук в който липсват всички лоши неща и пороци завладява ли страната. Вървим горди и спокойни към бъдещето.

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юли, 09:35

      И къде се лекуваш, радетелю на Правец?

    • (4) (0)
      2. добавен от: Анонимен 14 Юли, 10:50

      Ти май си служител на общината? Китен е Правец нищо че за най елементарна медицинска услуга трябва да отскачаме до София. И това което си написал няма връзка с текста на статията и главния ти мозък.

    • (0) (6)
      3. добавен от: Анонимен 14 Юли, 13:43

      Май не сте от Правец, щом не сте запознати с фактическата обстановка в нашия град и пишете глупости. Жалко, че заради такива амеби като вас даващи лъжлива информация се създава неистински представа за Правец. Пак повтарям, Правец е град мечта.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (71)
70% Complete
Не (246)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (111)
70% Complete