Четвъртък, 28 Март 2024, 22:13

ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" - с. Скравена участва в Националното състезание "Spelling Bee"

12 Март 2013, 11:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3149 0


На 19.03.2013 г. от 13.30 ч. в мултимедийната зала на училището  ще се проведе училищният кръг от Третото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
 
През цялата седмица над 5500 ученици от 236 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 20 април 2013 г. в 10 града в страната. Най-добре представилите се 30 ученици ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в хотел Хилтън в София.
 
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е дванадесетгодишният Румен Стефанов Димитров от СОУПНЕ „Фридрих Шилер”, гр. Русе. 
 
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ. 
 
Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete