Петък, 3 Май 2024, 23:36

Пенсионерски клуб "Весел живот" Трудовец избра "Мисис Баба 2013"

21 Януари 2013, 18:19
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6676 1


Денят на родилната помощ (Бабинден) бе отбелязан днес подобаващо в Пенсионерски клуб „Весел живот”с. Трудовец. Веселина Димитрова бе избрана за „Мисис Баба 2013” , след като премина успешно трите кръга на конкурса. Нейни подгласнички са Виолета Мишева „Мисис елегантност” и Веселина Николова (Генералката) – „Мисис  чар и артистичност”. Според регламента всяка една от участничките трябваше да се включи в три изпитания: кратко представяне, демонстриране на знания и умения и дефиле. Една от задачите във втория кръг изискваше всяка баба да смени памперс на кукла-бебе възможно за най-кратко време. Тричленно жури в състав Николай Василев-председател, и членове Тодор Даскалов и Коцо Гълъбов оценяваше способностите на бабите. Веселина Димитрова демонстрира безупречните си умения да пише стихове. Тя декламира авторското стихотворение, посветено на първородния си внук Велизар. Останалите участнички в конкурса повдигнаха настроението с вицове.
Председателят на Пенсионерски клуб „Весел живот” Петко Лазаров откри тържеството с пожелания за здраве и дълголетие на всички присъстващи. Той връчи и няколко награди, осигурени от читалище „Никола Ракитин” и Пенсионерския клуб в селото – за най-млада баба на Веселина Димитрова, чието първо внуче е на 38 дни; за най-възрастна баба -  на Пека Дочева и Николина Маркова, за най-дейна баба в качеството й на журналистка и поетеса - дългогодишната начална учителка Кина Василева (преподавала в ОУ”Н.Вапцаров”) и за активна дейност в сферата на здравеопазването – на Милка Чинова. Най-възрастната баба Пека пожела на всички баби и дядовци да са  млади по душа, да бъдат жизнени и да постигнат нейната възраст, в която има внуци и правнуци. Кина Василева пък заяви „Аз станах пенсионер, 4 години преди да се пенсионирам, тъй като съм от учредителите на ПК”Весел живот. Днес не е само Бабинден, но и Ден на прегръдката, затова нека всеки да прегърне човека до себе си”, каза тя развълнувано. Независимо, че празникът е отреден за бабите, по време на тържеството специална награда за най-възрастния дядо бе връчена награда на председателя на ОбС на пенсионерите в община Ботевград - Цано Георгиев.Той бе изключително изненадан и поласкан от вниманието, с което бе удостоен. На наградените бяха връчени и грамоти, в които текстът гласеше: "Бабо! Ти си много специален човек!Ти по-най-добър начин съчетаваш блестящите качества на мама и татко, като в същото време притежаваш неизчерпаема енергия на един човек. Човекът, който знае как да се грижи за децата! Благодаря!"
Специален поздрав към празнуващите бе отправила в писмен вид чрез поздравителна картичка поетесата и учителка по Български език и литература Даринка Петкова, от името на всички ученици и работещи в училището. Публикуваме неговия текст.
Бабите са дар от Бога,
те да ни закрилят могат.
Внучетата си обичат
и им благослов изричат.
Баба имаш ли – честит си!
С мъдрост тя ще те обсипе,
затова цени я много,
не създавай й тревоги!
Да си баба е велико,
нищо, че си младолика!
внуците  ти да те радват,
да те канят и на сватба!

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Ева Василева 21 Октомври, 10:38

    Може ли някой да ми даде координати на председателя на клуба или на победителката Веселина Димитрова?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete