Понеделник, 29 Април 2024, 18:18

Петър Курумбашев: В БСП второ място не се честити. Ще се борим за победа на евроизборите

16 Април 2014, 09:32
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1510 6


Пълна зала, посрещна кандидата за евродепутат от левицата Петър Курумбашев и колегата му Кирил Добрев, в Своге. Двамата се срещнаха и разговаряха с жители на общината, като основни теми бяха предстоящите евроизбори и политиката на правителството на Пламен Орешарски.

„Ние трябва да се явим със самочувствие на предстоящите избори и накрая да се поздравим с победа.” – каза пред присъстващите Петър Курумбашев. „Очаквам да бъдем първа политическа сила с най-много избрани депутати в Европейския парламент”, добави Курумбашев. Той представи листата, с която БСП ще се яви на изборите на 25 май. На въпрос от присъстващите как си представя работата в ЕП и какви ще са основните му приоритети, като евродепутат, Курумбашев отговори, че би бил полезен в постоянната комисия по промишленост, изследвания и енергетика и комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните. Петър Курумбашев подчерта, че има потребност от корекция и преосмисляне на политиките на ЕС в социалната, енергийната и индустриалната сфери.

 „Сигурно знаете, че 40% от средствата в ЕС се разпределят за земеделие. Постоянната комисия по земеделие и развитие на селските райони също е една от важните в Европейския парламент” – припомни кандидатът за евродепутат. Според Курумбашев е важно политическите сили, чрез техните лидери, да имат обща визия за развитието на България, която да бъде прокарвана от българските представители в ЕП. „Необходимо е съгласие по основни за нашата страна въпроси, където политическите пристрастия нямат място.” – подчерта той.

Народният представител Кирил Добрев заяви, че резултатите от предстоящите избори за Европейски парламент ще бъдат оценка, която гражданите и бизнеса ще дадат на настоящото управление.  „Сигурен съм, че БСП ще спечели тези избори, защото хората видяха положителните стъпки, които прави правителството на Пламен Орешарски”, каза Добрев и припомни за пакета от социални мерки, които е предприел и изпълнил кабинета. „Листата на нашта партия е балансирана и с много свежи попълнения и млади хора” – коментира Добрев и припомни възможността да се гласува преференциално.

Курумбашев и Добрев коментираха и въпроси свързани с проекта АЕЦ Белене и Украйна. „Няма вариант България да подкрепи икономически санкции срещу Русия. Ние сме свързани и с Русия и с Украйна, много преди да говорим за Европейски съюз” – каза Петър Курумбашев. Според него проектът АЕЦ Белене е важен за страната и трябва да бъде осъществен, което ще ни даде допълнително самочувствие, като държава.

„Странно е поведението на Президента. Той като че ли започва да връща законите „на килограм”” – но днес в парламента с колегите от ДПС и Атака отхвърлихме неговото вето върху Закона за сметната палата – каза Петър Курумбашев. Той коментира и срещата между лидерите на ДПС и ГЕРБ в Кърджали. „За мен лично двама лидери на политически сили да пият кафе не е притеснително и не виждам нищо лошо в това.” – каза Курумбашев.

Кирил Добрев коментира и промените в Закона за конкуренцията. „С гласуваните промени днес ние осигуряваме равнопоставени условия за българските производители и защитаваме техния интерес.” – подчерта Добрев. „Ще бъдат създадени условия за осъществяване на последователна политика за защита на националните пазари и производство. Това е част от действията на държавата срещу монополите, които са дълго чакани от хората” – допълни Кирил Добрев.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: ??? 16 Април, 14:59

    Петър Курумбашев дали каза нещо по Закона за енергетиката - давал ли е разяснения за цената на електрическата енергия, ще се увеличава ли и защо? Има ли нещо общо с производството на зелена ел. енергия? Ако има, какви доходи се получават от продажбата на зелена енергия и кой ги плаща?????

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Април, 15:36

    курумбашев е лаещ пес без грам професианална подготовка, а професия депутат за жалост съществува

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Април, 17:55

    Вчера оня от ЕНП каза,че в ЕС и порното е безплатно и неограничено.Затова и червените пращат директно импресариото Кур.....ев.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Април, 17:54

    Браво на пълната зала. Колко квадрата е?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: сашо 18 Април, 09:02

    Дупедатът Кирчо Добрев разцелува ли се тайно с подземния бос и съратник Красимир Гочев -ШМИТ.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Април, 14:04

    на мивката
    :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete