Четвъртък, 25 Април 2024, 08:54

Петима задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението в Софийска област - в с. Столник, Пирдоп, Ихтиман, Самоков, с. Осиковица; Иззети са различни видове наркотици, оборудване и препарати

21 Октомври 2022, 13:24
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1507 9


В хода на проведена вчера - 20-ти октомври, спецакция криминалисти от РУ-Елин Пелин, ОДМВР-София и ГДНП извършили проверка на адрес в с. Столник, обособен като автосервиз. Открити и иззети са два полиетиленови плика и сгъвка с растителна маса, пластмасова чаша с вещество на бучки и електронна везна. Направените полеви наркотестове показали, че наркотичните вещества са марихуана с тегло около 100 грама и метамфетамин с тегло около 70 грама. За срок до 24 часа е задържан установен на място столичанин. По случая е образувано досъдебно производство.

При аналогична полицейска операция криминалистите от РУ-Пирдоп разкриха наркооранжерия на частен адрес в града. Иззети са 10 канабисови растения, два буркана със суха тревиста маса, реагираща на канабис, оборудване и препарати за стимулиране растежа на продукцията. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа.

Наркотици са открити и на частен адрес в Ихтиман. При извършена проверка в дома на осъждан местен жител криминалистите от районното управление в града намерили в спалнята полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса с тегло 28 грама, която реагирала на MDMA. Собственикът на имота е задържан за срок до 24 часа.

В рамките на вчерашния ден в полицейския арест попадна и криминално проявен и осъждан мъж от с. Осиковица. Той бил проверен от криминалисти на РУ-Правец по обяд, при което от него е иззет полиетиленов плик със зелена тревиста маса, за която признал, че е наркотично вещество „билка“. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е регистрирана преписка.

Петият задържан е 19-годишен самоковец. Управляваният от него лек автомобил „Фолксваген Поло“ бил спрян и проверен от криминалистите от РУ-Самоков към 21.10 часа. Водачът бил тестван за употреба на наркотици, при което в пробата му било отчетено наличие на канабис. Допълнително, в хода на проверката от него е иззето и найлоново пликче със суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК и регистрирана преписка по чл. 354А от НК.



Източник: ОДМВР-София

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 18:17

    Дилян кога влиза в затвора?

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 09:50

      Скоро

  • Отговори (7) (0)
    2. добавен от: Тошко 22 Октомври, 06:20

    Преди време пак в Осиковица и пак пакетче с билка, май си имат някой дежурен за отчитане на дейност когато ги на натиснат отгоре,щото после всичко заспива и нещата си вървят.

  • Отговори (7) (0)
    3. добавен от: Ганчо 22 Октомври, 07:57

    В правешко са известни със своите пиар акции я половин кубик дърва,я шише домашна ракия, а се бие тупана все едно е разкрито сериозно престъпление за има пълнеж. Преди поне ловеха по някоя кутия цигари без бандерол или рязан тютюн ама сега и това не се чува.

  • Отговори (7) (0)
    4. добавен от: Меги 22 Октомври, 09:49

    Как са тествали самоковеца за наркотици като и по телевизията казаха,че тези апарати били неточни и реагирали на лекарства и други неща. Нали сума полицаи изревали че им е показало ама не било така.

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 09:55

      Да де ама момчето вече влезе в Балканец а полицаите с положителни проби хич не.

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 21:30

    Малиии избиха рибата тия великани .

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 00:41

    Кой е човека от Осиковица? Предполагам че е малка риба,а баш наркоманите никой не ги закача!

    • (5) (0)
      1. добавен от: Иван 23 Октомври, 09:15

      Явно човека с който се отчитат от РУ ПРАВЕЦ при всяка спец.акция.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete